13- 15. jul – EXIT Festival

Mesto održavanja: Petrovaradinska trvđava

Drugog dana EXIT Festivala nastupiće mnogi svetski poznati muzičari različitih žanrova. Na glavnoj bini prvi nastup počeće u 20 časova a na binu će izaći elektronska grupa Minilinija, a zatim Maika i Ziggy Marley. Pola sata nakon ponoći na glavnu binu stupa French Montana, zatim Jax Jones, i drugi a sama žurka na ovoj bini trajaće do šest sati ujutru kada će je svojim nastupom završiti Erick Kasell. Pored main stage-a sve bine EXIT Festivala ovog petka biće „zauzete“. Na Craft street-u prva će nastupiti Minja Ramon, od 20 časova, dok će na Urban Bug stage-u žurka početi u isto vreme, nastupom dua Bažalac & Račić.

Trećeg dana, subota, najpoznatijeg domaćeg festivala na glavnu binu prvi izlaze Multietnička atrakcija, nastupom od 20 časova, a zatim Bajaga i Instruktori. Oko 23 časova  na main stage izlazi svetski poznata Grace Jones, čiji će nastup trajati sat vremena. Na Explosive Stage-u goste će zabavljati Yox, Liv, Noctiferia, Skyforger, Brujeria..

Četvrti, poslednji dan EXIT Festivala, na main stage-u nastupaju Naked,  My Baby, Alice Merton, Martin Garrix, Mahmut Orhan, David Guetta i Zhu. Na binu No sleep Novi Sad od 22 časa izlate Fabrizio Sala, Silvie Loto, Adiel, DJ Red I Giorgio Gigli.

Zabava na Exit Festivalu počinje od ranog jutra i za kampere uz fudbalsku groznicu, najbolje DJ-eve i gledanje u zvezde, a između koncerata za pamćenje i dočeka jutarnjeg sunca na mts Dance Areni EXIT fanovi će moći da pevaju na karaokama, provedu se na Silent Disco bini, balansiraju na deblu, gledaju zvezde, otkriju tajne tvrđave na tajnim turama kroz katakombe, dok će oni najizdržljiviji nastaviti zabavu uz najatraktivnije DJ-eve na zvaničnim festivalskim afterpartijima!

13 – 15. jul – ILLusion Quest SuperMOON Edition

Mesto održavanja: Ada Ciganlija, Makiš

Na Makišoj strani Ade Ciganlije, u delu poznatijem kao Peščara, ovog vikenda posetioci mogu uživati u psihotrans i elektronsku muziku. Karte se mogu kupiti na ulazu, a cena za jedan dan ove žurke je 500 dinara. U toku ove SuperMOON žurke na binu će se popeti Rising Down, Exelog, Kraljevic, Igor, U. Lj. E. Z., Roda, Vlada S. , Cyber, Anta, Unreal…

14. jul – Koncerti na zidiću nastup benda Random

Mesto održavanja: Dom omladine Beograd/ Plato Milana Mladenovića

Bend Random posle dve godine opet nastupa na Zidiću Doma omladine Beograda. Bend ove godine slavi osmi rođendan i ovim nastupom će ga obeležiti pre nego što krene na festivalsku turneju. Pored pesama objavljenih na dva EP-ja i najnovijeg singla “By Myself” pristutni će imati prilike da čuju i nove pesme koje će se naći na predstojećem albumu.

Random aktivno nastupa od 2012. godine. Neki od značajnijih nastupa: EXITFestival u Novom Sadu 2016. godine, kao i učešće i nastup na Demofestu u Banjaluci iste godine. Godine 2017. Random osvaja drugo mesto na Bunt Rok Festivalu i prvo mesto na Kuršumlijskoj gitarijadi. Istu godinu obeležili su i nastupi na Šabačkom letnjem festivalu, OK festu, Arsenal fest.

subota

14. jul – Ariljska letnja muzička manifestacija

Deveta po redu, Ariljska letnja muzička manifestacija, koja se održava od 14. do 29. jula 2018, najavljena je u Beogradu otvaranjem izložbe fotografija Dragane Selaković, nastupom Dragana Đorđevića – Suzukija, orkestra Škole za muzičke talente iz Ćuprije i džez Kvintetom Ljube Paunića, na Cvetnom trgu.

Osim što okuplja vodeća imena, pre svega iz sveta klasične muzike, ARLEMM se izdvaja po značajnim prirodnim i kulturno-istorijskim lokalitetima opštine Arilje, na kojima se održavaju aktivnosti: na reci Rzav, ostrvu Uski Vir, crkvenoj porti i Crkvi Svetog Ahilija, Gradskom trgu – promovišući uz muziku i važnost tradicije i očuvanja prirode.

16. jul – Koncerti na zidiću Monday Blues #7

Mesto održavanja: Dom omladine Beograd/ Plato Milana Mladenovića

Nastavljamo serijal low-noise bluz koncerata na Platou Milana Mladenovića ispred Doma omladine Beograda, nastupom dvojca koji stoji iza projekta „The Untouchablues“ i rok sastava „Nesalomivi“, Aleksandar Đukić, bas & glas i Bojan Vulin, gitara & glas. Projekat oficijelno postoji tek od maja 2017. mada je ovaj dvojac izvodio bluz prvi put još ranih devedesetih.

19. jul – Summer3up festival 2018.

Mesto održavanja: Palić

Počevši od četvrtka, 19. pa sve do 22. jula Palićko jezero biće domaćin mnogim DJ-ma I reperima kao i obožavaocima njihove muzike. Ovaj letnji muzički festival okupiće muzičare iz celog sveta, kao što su Uto Karem iz Italije, Silicone Soul iz Ujedinjenog Kraljevstva, Secret Factory iz Mađarske, kao I domaće rep grupe kao što su Bad Copy, Ajs Nigrutin Official, Kohajda…