petak 19. januar  – ĐORĐE BALAŠEVIĆ

Mesto: SPC Vojvodina, Velika sala, Novi Sad

Vreme: od 20 časova

Koncert je nazvan po stihu „Kada je pre mnogo leta bal pravio baron“, kako počinje pesma „U razdeljak te ljubim“, koja je objavljena pre tačno četrdeset godina.

„Kada smo odlučili da ovaj praznični koncert nazovemo ‘Baronov bal’, po prvim stihovima koje sam ikada snimio, pomislio sam da bi i prema publici lepši gest bio da napravimo mali omaž davnom tangu koji mi je prilično odredio život. ‘U razdeljak te ljubim’ bila je prva pesma koju sam uopšte i otpevao u ‘mikrofon’, što u ovom vremenu ‘hleba i audicija’ zvuči skoro nerealno”, rekao je Balašević za „Večernji list“.

subota 20. januar  – MARČELO

Mesto održavanja: Elekropionir, Beograd

Marčelo će, tradicionalno, svoj rođendan proslaviti koncertno – sa Napetim kvintetom i beogradskom publikom.

“Ova svirka je kondicioni trening i zalet za novu ploču: sviraćemo pesme sa svih pet dosadašnjih albuma, zajedno s publikom proveriti kako je mašina radila prethodnu deceniju i po i šta to čini da se ljudi i dalje zanimaju za naš rad. A onda, s tom energijom, pravac kreativna laboratorija,“ kazao je povodom rođendanskog nastupa u Elektropioniru Marko Šelić Marčelo.

utorak 23. januar  – COMEBACK KID

Mesto: Dom omladine, Beograd

Vreme: od 21 čas

Bilo je to pre malo manje od dve godine, kada je domaća publika iskusila jedan od najboljih klupskih hardkorpank koncerata u modernijoj istoriji gostovanja gitarskih bendova u našoj zemlji.


Silazeći sa bine nakon 45 minuta paklenog seta, u potpunoj euforiji, Endrju (CBK) je podelio svoj utisak: „Ovo je neverovatno! Avokado (agencija benda) će morati da čuje kakav je koncert bio u Beogradu!“. I čuli su. I stavili Beograd na mapu predstojeće CBK turneje.

utorak 23. januar  – KONCERT KAMERNE MUZIKE
 
Mesto održavanja: Velika sala SKC, Beograd

Vreme: od 18 časova

Kao i prethodne nedelje, u januaru se nastavljaju koncerti klasične muzike studenata muzičara. Ovoga puta, posetioci će slušati klasu studenata vanrednog profesora Dejana Subotića.


 
četvrtak 25. januar  – FATES WARNING
 
Mesto održavanja: Dom omladine, Luka Beorgad

Vreme: od 20 časova

Nakon uspešnog gostovanja 2014. u Beogradu, američki progressive metalci Fates Warning se vraćaju u Dom omladine.
U završnoj fazi promocije 12. po redu studijskog albuma „Theories of Flight,“ bend se vraća u Evropu sa namerom da snimi „live“ album i odlučili su da je beogradska publika zaslužila da se čuje na tom izdanju.

Fates Warning su osnovani 1982. godine u Hartfordu (Connecticut, USA) i važe za jedan od najboljih i najinventivnijih progressive metal bendova svih vremena. Iako nikada nisu dostigli komercijalni uspeh kao kolege Dream Theater ili Queensryche, Fates Warning među prog metal populacijom uživa kultni status.

Progressive metalci iz Italije, Methodica otvaraju svirku kao specijalni gosti.