Foto: Pexels

24. avgust – Narodni orkestar

Radio-televizija Srbije će, u sklopu proslave jubilarnih 60 godina postojanja televizije u Srbiji, na stadionu „Tašmajdan“  organizovati dva besplatna koncerta, od kojih je jedan 24. avgusta.

Foto: FreeImages/ Tyson Battersby

Tom prilikom ćemo slušati: Narodni orkestar, Hor i Narodni ansambl RTS, Tamburaški orkestar Televizije Novi Sad, uz tridesetak solista. U petak će upriličiti, možda i najveći koncert te vrste u poslednjih 25 godina, navodi RTS.

Biće izvedene brojne tradicionalne, kao i pesme komponovane u duhu tradicije naše zemlje. Na koncertu će biti uručen Zlatni mikrofon Predragu Živkoviću Tozovcu.

25. avgust – Oktatonik

Sastav se zasniva na ideji izvođenja autorskih četvoroglasnih aranžmana uz pratnju instrumentalnog kvarteta. Članovi su mladi džez muzičari koji žive i rade u Beogradu.

Koncerti na Zidiću, koje Dom omladine Beograda već nekoliko sezona organizuje  na Platou Milana Mladenovića, postali su nezaobilazna tačka susreta svih generacija u vrelim letnjim večerima. Koncert počinje u 20 časova.

26. avgust – Sofar Sounds Belgrade

U nedelju će ponovo biti organizovane tajne svirke u organizaciji Sofar Sounds Belgrade. Okvirna lokacija je blok 69 na Novom Beogradu gde posetioce tajne svirke očekuju tri izvođača, a tačnu adresu domaćina svirke dobijate na dan nastupa.

Sofar Sounds je globalni pokret koji pruža intiman doživljaj muzike domaćih i stranih izvođaca, a do sada su gostovali Kralj Čačka, Paper Animals, Artan Lili, Weird Fishes, Buč Kesidi, Myc Daz, Faith Reigns, Ana Avramov, Grupa Turisti…

Ograničen je broj mesta, zato je neophodno da se prijavite na sofarsounds.com

27. avgust – Monday Blues 2018. / Jessie Ware

  • Serijal low-noise bluz koncerata na Platou Milana Mladenovića ispred Doma omladine Beograda se nastavlja nastupom dvojca koji stoji iza projekta „The Untouchablues“ i rok sastava „Nesalomivi“: Aleksandar Đukić, bas & glas i Bojan Vulin, gitara & glas. Projekat oficijelno postoji tek od maja 2017. mada je ovaj dvojac izvodio bluz prvi put još ranih devedesetih.

Pozivamo sve ljubitelje na ugodno druženje i putovanje kroz jednu ličnu istoriju bluza, ponedeljkom uveče, od 20 časova, na popularnoj letnjoj sceni Doma omladine Beograda!

  • Istog dana britanska pop pevačica Jessie Ware (Džesi Ver) održaće koncert u Rovu kod Vojnog muzeja na Kalemegdanu, u okviru letnje evropske turneje na kojoj promoviše novi album “Glasshouse”, anjavili su organizatori.Tako će publika u Beogradu moći uživo da čuje pesme poput “Midnight”, “Selfish Love”, “Alone”, “Sam”, kao i hitove sa prethodnih albuma “Say You Love Me”, “Wildest Moments”, “Tough Love”, “Running”, “You & I (Forever)”, “Champagne Kisses”, “Devotion”, “If You’re Never Gonna Move” i mnoge druge.

28. avgust – Darko Rundek & Ekipa

Foto: Wikipedia

Darko Rundek & Ekipa održaće veliki letnji koncert 28. avgusta (21:00) u otvorenom prostoru „Banovine“ u Nišu. Pevača i gitaristu Darka Rundeka prati mnogoljudna Ekipa, u kojoj su bubnjar Silvio Bočić, kontrabasista Roko Crnić, vibrafonista i udaraljkaš Miro Manojlović, trubač Igor Pavlica, saksofonistkinja Ana Kovačić, multiinstrumentalista Dušan Vranić Duco, i sa violinom Isabel.

Ulaznica za koncert košta 900 dinara preko mreže Eventim. Na dan koncerta karta je 1.200 dinara.

29. avgust – The Real McKenzies

Kanadski celtic-punk sastav The Real McKenzies nastupiće na PRIS Stage-u, koji se nalazi na Adi Ciganliji u okviru kluba Gavez, u sredu, 29. avgusta.

Foto: Wikipedia

Nema mnogo bendova koji se mogu pohvaliti dvadesetpetogodišnjom karijerom koja izgleda neverovatno avanturistički, divlje burno i krajnje smrtonosno. Veliki broj promena članova benda donosio je konstantan progres u muziciranju i celokupnom delovanju. Bila bi ozbiljna greška reći da su oni samo još jedan celtic-punk bend. Tokom bogate karijere i velikog broja nastupa imali su priliku da binu dele sa velikanima kakvi su NOFX, Rancid, Flogging Molly, Metallica…

30. avgust – Bitipatibi

Bitipatibi neopsihodeličnim zvukom i intimnim, emotivnim tekstovima opisuje atmosferu na sebi svojstven, gotovo mesečarski način. Popularni su širom regiona, a njihov drugi album „Lešnici Divlji 2“ našao se na listama najboljih izdanja u regionu. Slušamo ih u četvrtak na Bir Gardenu.