Pevačica Bijonse osvojila najviše nominacija za nagradu Gremi - devet 1Sa ranijih Gremija Foto: EPA/PAUL BUCK

Pop pevačica Bijonse (Beyonce) osvojila je danas najviše, ukupno devet nominacija za nagradu Gremi (Grammy Awards), a među njima u kategorijama za album godine i pesmu godine.

Bijonse (39), koja je već osvojila 24 nagrade Gremi i ove godine izdala album „Black Parade“ usred protesta u SAD protiv rasizma, prva je po broju nominacija.

Slede Britanka Dua Lipa, Amerikanka Tejlor Svift (Taylor Swift) i reper Rodi Rič (Roddy Ricch). Njih troje su osvojili po šest nominacija.

Reperka iz Teksasa Megan Ti Stelion (Thee Stallion) (25) predstavlja jedan od muzičkih fenomena ove godine  i ona je dobila četiri nominacije.

Bili Ajliš (Billie Eilish) koja je prošle godine osvojila najviše nagrada, ove godine je dobila četiri nominacije, među kojima u kategorijama za album godine i pesmu godine.

Ceremonija dodele nagrada predviđena je 31. januara, ali se zbog epidemije korona virusa za sada ne zna da li će biti u onlajn izdanju ili sa fizičkim prisustvom nominovanih.

Nagrada Gremi, ustanovljena 1959. godine, godišnja je nagrada za izuzetne doprinose u muzici i diskografiji, koju dođeljuje američka Akademija za diskografsku umetnost i nauku (NARAS).

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.