Foto: EPA-EFE/HUGO MARIE

Telo pevača policija je otkrila u ponedeljak ujutro, nakon što je hitna pomoć odgovorila na izveštaje o čoveku koji je bio bez svesti, prenosi N1.

„Moramo da saopštimo da je mušarac pronađen mrtav i da su rođaci obavešteni. Smrt nije nastupila nasilno, i ne tretira se kao sumnjiva“, stoji u policijskom saopštenju.

Prodigy je britanski brejk bit bend čija muzika sadrži razne stilove, počevši od tehna, hardkor tehna, panka početkom ’90-ih do alternativnog roka i big bita sa vokalnim elementima panka na kasnijim albumima.

Bend se prvi put pojavio na andergraund rejv sceni početkom devedesetih i ubrzo nakon toga doživeo veliku popularnost i postao poznat u celom svetu. Neke od njihovih najpopularnijih pesama su Charly, Out of Space, No Good (Start the Dance), Voodoo People, Firestarter, Breathe, Girls i Smack My Bitch Up.

Decembra 1995. godine Prodigy je oidržao legendarni koncert u Srbiji pod sankcijama. Krcati Pionir sa 10ak hiljada ljudi bio je to tada najveći koncert tog benda. Tada je i prvi put ikada izvedena pesma „The Breathe“.
Pre koncerta članovi benda dobili su i ključeve grada Beograda, kome su se redovno vraćali.

U početku, Flint je bio samo igrač, ali je 1996. godine bio pevač na hit singlu Firestarter. Novi video prikazivao je Flintov novi pank izgled.

Na narednom spot-singlu Breathe, Flint je ponovo bio u centru pažnje. Na albumu The Fat of the Land iz 1997. godine pevao je na nekoliko pesama. Godine 2002. izašao je singl Baby’s Got a Temper, koji je voma bio pod uticajem Flintovog pank stila.

Na sledećem albumu, Always Outnumbered, Never Outgunned iz 2004. godine, Flint nije učestvovao, ali je pevao na nekim pesmama na živim nastupima. Flint je eksperimentisao i sa nekoliko sporednih projekata, uključujući bendove Flint i Clever Brains Frying.

Bilo ga je lako prepoznati po upadljivoj odeći, šminki i frizuri sa dve čirokane, često različite boje.

Povezani tekstovi