Preminuo pevač Džej Ramadanovski 1Džej Ramadanovski Foto: Youtube

Proslavljeni folker Džej Ramadanovski umro je danas u 56. godini, prenose mediji.

Kako navode, pevač je preminuo od posledica srčanog udara.

Građanski pokret Opre Roma Srbija, uputio je gradonačelniku Beograda apel da se Džej sahrani u Aleji zaslužnih građana.

Džej je u nedavnom intervjuu izjavio da je u strogom karantinu zbog zdravstvenih problema koje ima i da bi koronavirus bio poguban za njega, navodi Nova.rs

Rođen je u višečlanoj porodici obućara Mazlama i radnice Gradskog Zelenila Barije Ramadanovski kao jedino muško dete. Porodica Ramadanovski vodi poreklo iz opštine Resan u Makedoniji.

Rane godine života provodi u Skenderbegovoj ulici na Dorćolu. Nakon razvoda roditelja izvesno vreme provodi živeći sa bakom po majci, da bi posle zbog sklonosti ka maloletničkoj delinkvenciji vreme do punoletstva proveo po domovima za vaspitanje dece i omladine.

U toku boravka u domu izučava autolakirerski zanat i nakon odsluženja vojnog roka posao dobija u Industriji poljoprivrednih mašina “Zmaj” gde se međutim ne zadržava dugo, i vraća se životu na ulici i sitnom kriminalu.

U to doba muzikom se bavio amaterski. Upoznavši se sa Marinom Tucaković, odlučuje se na prvi ozbiljniji korak u bavljenju muzikom.

Sa pesmom „Zar ja da ti brišem suze“ učestvuje na festivalu MESAM 1987. godine i osvaja drugo mesto.

Tokom 1990ih bio je popularan u celoj nekadašnjoj Jugoslaviji a naročito u Srbiji, Makedoniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Dok je bio na vrhuncu popularnosti pravio je turneje po inostranstvu (u Nemačkoj, Švedskoj, Kanadi, SAD…)

Džej se takođe pojavio u filmu iz 1989. godine „Hajde da se volimo 2“, gde je izveo jednu od svojih, tada popularnih pesama, „Slažeš li se ti“.Na Grand festivalu 2008. godine je osvojio drugo mesto sa pesmom „Imati pa nemati“.

Džej se takođe pojavljuje i u novom domaćem filmu „Vikend sa ćaletom“.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

17 reagovanja na “Preminuo pevač Džej Ramadanovski”

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.