Građanski pokret Opre Roma Srbija traži da se Džej sahrani u Aleji zaslužnih građana 1Foto: Printskrin/YouTube/RTS Zabava

Građanski pokret Opre Roma Srbija, uputio je gradonačelniku Beograda apel da se Džej Ramadanovski, proslavljeni folk pevač, sahrani u Aleji zaslužnih građana.

„Naš pokret okuplja preko 10.000 Roma iz cele Srbije i ova inicijativa je za nas od ogromnog značaja. Uticaj na bogatstvo srpske kulture i muzike, kao i ukupno kulturno nasleđe koje je Džej Ramadanovski ostavio iza sebe je nemerljivo“, navodi se u pismu gradonačleniku Beograda.

Pokret je stupio u kontakt sa porodicom i prema njihovim tvrdnjama dobio pristanak da se ova inicijativa pokrene.

Džej Ramadanovski je preminuo danas.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

31 reagovanja na “Građanski pokret Opre Roma Srbija traži da se Džej sahrani u Aleji zaslužnih građana”

   • Sva nasa kultura, dobra , losa, glupava, nazadna, zadna, napredna itd, je NASA. To mora da se naglasi. Ako selektivno biramo sta nam se svidja a sta ne , onda cemo imati jos prepisane i prepricane istorije kao sto nam je takva i istorija hrebeljanovica pa nadalje.

  • Čime? Neka nagrada, doprinos?
   Po ovakvim kriterijumima, svaki pevac sa estrade bi mogao biti u Aleji zaslužnih pa možda čak i oni sa krivičnim dosijeima.

   Svi smo doprineli nečemu ali čemu trajno?

  • Nesumnjivo je dao doprinos,kulturi koju promovise PINK I koja se siri po splavovima I klubovima gde caruje droga,Znaci za jedan odredjeni deo konzumenata te kultute,a ne svih gradjan.A na kraju od toga je I ziveo I bio dobro placen,isto kao I rudar pod zemljom.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.