Građanski pokret Opre Roma Srbija traži da se Džej sahrani u Aleji zaslužnih građana

Ostavite komentar


      1. Sva nasa kultura, dobra , losa, glupava, nazadna, zadna, napredna itd, je NASA. To mora da se naglasi. Ako selektivno biramo sta nam se svidja a sta ne , onda cemo imati jos prepisane i prepricane istorije kao sto nam je takva i istorija hrebeljanovica pa nadalje.

    1. Čime? Neka nagrada, doprinos?
      Po ovakvim kriterijumima, svaki pevac sa estrade bi mogao biti u Aleji zaslužnih pa možda čak i oni sa krivičnim dosijeima.

      Svi smo doprineli nečemu ali čemu trajno?

    1. Nesumnjivo je dao doprinos,kulturi koju promovise PINK I koja se siri po splavovima I klubovima gde caruje droga,Znaci za jedan odredjeni deo konzumenata te kultute,a ne svih gradjan.A na kraju od toga je I ziveo I bio dobro placen,isto kao I rudar pod zemljom.

  1. Kada je Šaban Šaulić, pevač jednog hibridnog žanra koji nikakve veze sa tradicionalnom narodnom muzikom nema, mogao da bude sahranjen u Aleji zaslužnih građana, mogao bi komotno i Dzej. Razume se, ni jednom, ni drugom, tamo nije mesto. Pritom ovom tvrdnjom uopšte ne omalovažavam nečiju smrt.

    1. Neumesno je porediti Š.Šaulića i Džeja. Jednostavno su neuporedivi u bilo kom smislu.
      Vaše opaske o muzici Šaulića ne stoje.

      1. Tačno, jednostavno su neuporedivi. DŽej je kupovao hleb i ostavljao kese kod kontejnera da bi beskućnici i sirotinja imali makar koricu hleba, iako ni on sam nije plivao u bogatstvu, a po Šabanovo telo je išao Vladin avion, na njegovu slavu su dolazili Dačić (možda i Vučić)… Tačno je i „o pokojnima sve najlepše“, ali treba biti realan.

  2. Otvorite Aleju pevaca recimo i tamo sahranjujte sve poznate pevace .A zatim i aleju politicara i tamo politicare.A onda zajednicku grobnicu za sve ostale .

  3. Ni on ni Saulic nisu zasluzili Aleju zasluznih gradjana. Cime su oni zaduzili Srbiju? Ovakve inicijative se izraz populizma i poremecenog vrednosnog sistema.

  4. Vladeta Jerotic?
    Da li pocrvenite?
    Sramota za sve koji odlucuju .
    Isidora Bjelica ,verovatno sto rodi i vaspita „naseg predstavnika u NARODNOJ SKUPSTINI?

  5. Izgraditi NOVO MESTO SADASNJIH “ zasluznih gradjana“ u krugu Zabele.
    Ne odnosi se na Dzeja.
    Postovanje za umetnicki rad.,ali VELIKAN,podrazumeva celokupni opus licnosti,ponazanje ,…….

  6. Samo još jedan primer poremećenih vrednosti…
    Realno, niti je Šaban Šaulić zaslužio tamo mesto, a sigurno nije ni Džej Ramadanovski.

  7. Katastrofa!!! Ko su nama zasluzni gradjani?!? Za sta zasluzni??? Kafanu,uzivanje narkotika i alkohola,delikvenciju u mladosti. Porodici je zao i to je skroz normalno da im je i najgori bio.
    Ali ovo… Totalno je sve toliko degradirano da nemam reci.
    Pevao nekad balade…ok. Zadnjih godina od zasluznoznog zivota nije ni to mogao. Pa nije Pavaroti bio.
    Ma prestrasno na sta je sve spalo i srozalo se!

  8. elitni komad zemlje na novom groblju je odavno trebalo preimenovati u aleju glumaca . a zašto ne i u glumačko-pevačku aleju .

  9. Pa može onda i Giška, Knele, Ljuba Zemunac…. Uskoro i Kristijan. Pa svi imaju zasluge po ovim kriterijumima.

    1. Džej u Aleji zaslužnih građana, Fontana umesto Dimitrija Tucovića, Nemanja od 30 metara,gondola…samo proizvodi jednog kulturnog obrasca vremena u kojem „živimo“. Ceca će nadživeti ovo vreme, na sreću, inače bi se našla u Aleji velikana.

  10. Zaslužio je Džej sve počasti i podržavam predlog samo molim vas nemojte da dozvolite da mu Vučić drži govor na sahrani

  11. Mislim da ne zaslužuje takvu počast, možda je govor predsednika države dovoljan. Uostalom možda su se Džej i Vođa čuli pred sudnji čas tako da zna njegovu poslednju želju.

  12. Aleja zaslužnih, zbog politikanstva i političkog populizma, pretvorena je u aleju popularnih građana . A i u deficitu smo u zaslužnim građanima.

  13. Nije zaslužio! Šta god neko mislio, ne treba se uvek nositi emocijama. Srpska kultura i muzika su jedno, a Džejovo stvaralaštvo nešto drugo.

Ostavite komentar


Društvo

Meteorolog Nedeljko Todorović otkriva kada ljudski organizam oseti da se vreme menja 7

Meteorolog Nedeljko Todorović otkriva kada ljudski organizam oseti da se vreme menja

Ljudski organizam može i do čak 48 sati unapred da oseti da se vreme menja. Signal za to su glavobolja, loše raspoloženje, loš san… Te tegobe danas i sutra mogle bi biti intenzivnije, jer se očekuje drastičan pad temperatura - čak i ispod 10 stepeni. U pojedinim delovima kiša, a na planinama sneg. Nije reč o drastičnim, već o uobičajenim promenama vremena, kaže Nedeljko Todorović i otkriva do kada će trajati zahlađenje.

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.