Vlatko Stefanovski sa Akordeonistima: Spoj nespojivog u Kragujevcu i na Kolarcu 1Foto: Zoran Lazarević Laki

„Pripremili smo program koji je apsolutno prihvatljiv za stručnu publiku, a i onu koja dolazi na koncerte da uživa. Publika u Kragujevcu i Beogradu može da očekuje spoj nespojivog. Mislim da velika lepota leži u tome“, kaže Kostović

Akordeonisti će na koncertu izvoditi kompozicije pisane za solo orkestar: Glinkinu uvertiru za operu „Ruslan i LJudmila“, zatim „Gotsku svitu“, kompoziciju Astera Pjacole „Milonga del angel“, koju izvode sa Petrom Mirkovim na bandeonu, i na kraju Markezov „Dancon broj 2“. Stefanovski će im se pridružiti u izvođenju dve tradicionalne makedonske pesme „Jovano, Jovanke“ i „Makedonsko devojče“, zatim muzici Enija Morikonea iz filma „Cinema Paradiso“, kao i u veoma atraktivnom „Duplom koncertu za gitaru i bandoneon“ (drugi stav Milonga), što Kostović ističe kao „nešto što na ovim prostorima nije imalo priliku da se čuje“.

„Imponuje nam što je Vlatko prihvatio poziv da nastupa sa nama. Vlatka svi znaju kao genijalnog improvizatora, za koga tajne na gitari ne postoje. Uz to, imamo sreću da je mladi kompozitor iz Čačka Predrag Radisavljević, koji je harmonikaš po obrazovanju, uradio dva, slobodno mogu reći, zaista genijalna aranžmana za makedonske pesme, jer je bukvalno od njih napravio nove kompozicije u kojima ravnopravno nastupamo Vlatko kao solista i mi kao orkestar“, kaže Kostović.

Ulaznica za kragujevački koncert na biletarnici Knjaževskog-srpskog teatra košta 1.000 dinara. Ulaznice za beogradski koncert Akordeonista na blagajni Kolarca koštaju 800, 1.000 i 1.200 dinara.