Nova rampa za nevakcinisane NBA igrače 1EPA-EFE/WU HONG

Zbog pojačanih antikovid mera Kanade, necepljeni košarkaši ne mogu više iz SAD u tu zemlju.

Prema tvrdnjama čuvenog američkog sportskog kablovskog kanala, ESPN,  rukovodstvo najjače košarkaške lige na svetu obavestilo je klubove da od 15. januara nevakcinisani igrači neće moći da putuju u Toronto,  zbog restriktivnijih mera Kanade u obuzdavanju pandemije korona virusa. Iz istog izvora stiže i informacija da košarkaši sa privremenim američkim vizama neće moći da se vrate u SAD ukoliko napuste državu.

To znači da, recimo, Evropljani koji bi tokom pauze u prvenstvu zbog Ol star vikenda otišli kući, ne bi mogli nazad u svoje timove ako nisu primili dve vakcine protiv korone.

Istina, ova odluka neće ugroziti mnogo igrača, obzirom da zvanični podaci kažu da je njih 97 odsto primilo dve doze, a više od 60 i treću, buster vakcinu.

Naravno, ima i izričitih protivnika cepljenja, poput Kajrija Irvinga, zbog čega je ovaj fenomenalni član Bruklin Netsa odstranjen iz ekipe, a pitanje je i koliko će ga dugo klub držati na platnom spisku, jer ne želi da ga papreno plaća za mečeve na domaćem terenu i vrlo malo gostujućih susreta.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari