Crna Gora u drugoj fazi 1EFE/Zsolt Czegledi

U derbiju eks jugoslovenskih republika, „sokolovi“ su savladali Sloveniju – 33:32 (16:19) i ostali na rukometnom prvenstvu Evrope u Mađarskoj i Slovačkoj.

Zbog bolje gol razlike od „zmajčeka“, Crnogorcima je bio dovoljan i remi u duelu četvrtoplasiranom selekcijom sa prošlog EURO, ali su izabranici Zorana Roganovića osvojili dva boda i sa favorizovanom Danskom prošli C grupu uvodne faze takmičenja.

Kada se lomio rezultat, u finišu uzbudljivog meča u Segedinu, golman Nebojša Simić je u poslednja dva i po minuta odbranio dva sedmerca i tako pokrenuo preokret. Dok je Radoica Čepić u ključnim trenucima  iznudio najstrožiju kaznu, uz isključenje svog čuvara, što je njegov tim materijalizovao pogotkom.

Pre toga su Slovenci vodili veći deo meča, za šta velike zasluge idu rezervnom čuvaru mreže Urhu Kasteliču i brzim golovima iz tranzicije, posle dobrih intervencija odbrane.

Međutim, ekipa iz Podgorice nije se predavala, pa je završila tamo gde je maštala da bude i Severna Makedonija iz iste konkurencije.

Najefikasniji u sastavu Crne Gore bio je Branko Vujović sa devet golova, a ispratili su ga Nemanja Grbović (8), Miloš Vujović i Božo Anđelić (po 5) i Radojica Čepić (4). Za poraženi sastav najčešće su pogađali  Jure Dolenec (6), Gasper Marguč i Blaž Blagotinšek (po 4).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari