Obradović: Ne razumem manjak motivacije 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Trenera Partizana nije toliko pogodio iznenađujući abaligaški poraz od Mege koliko to što je protivnik imao veću želju.

„Ako pričamo o mladosti u ekipi Mege, onda treba da se osvrnemo i na mladost koju mi imamo u ekipi. Tu vidim problem, što oni sebe ne mogu da izmotivišu i odigraju utakmicu na najbolji način, što sigruno nije bio slučaj. Time sam nezadovoljan, sve ostalo mogu da razumem. Da protivnički tim ima veću želju od pojedinih igrača iz moje ekipe to je nedopostivo i na tome ćemo da radimo“, prokomentarisao je Željko Obradović.

Za najtrofejnijeg evropskog stručnjaka krajnjih 90:93 je logičan ishod događanja u hali „Aleksandar Nikolić“.

„Čestitam ekipi Mege na odlično odigranoj utakmici. Apsolutno zasluženo su pobedili. Mi smo imali šansu na kraju, ali valjda je i normalno da se ovako završi. Najavio sam da će mladi igrači Mege igrati sa velikim motivom i da će doći da se nadigravaju – tako je i bilo. Mi nismo imali energiju koju smo imali pre dva dana. Za neke igrače je to logično, s ozbirom koliko su dali na toj poslednjoj utakmici, ali za neke bogami nije.

Ključ poraza bila je odbrana. Partizan je više poena primio na samo tri utakmice ove sezone (protiv Lokomotive, Cedevita Olimpije i u prvom meču sa Hamburgom).

„Bilo je jasno da igramo bez koncentracije, da se rade nerezonske stvari u napadu, a da se neko drugi uvek čeka u odbrani. Tako na kraju dođeš u situaciju da oni postižu poene iz ofanzivnih skokova i u tranzicjii posle naših grešaka. To je stvar trčanja, dobrog meča u odbrani, od kontranapada – mi to nismo radili. Primiti 55 poena u prvom poluvremenu je neverovatan broj, ali za to idu zasluge igračima Mege“, podvukao je šef stručnog štaba crno-belih, koji sledeći meč igraju protiv Ankare u Evrokupu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari