Real u četvrtfinalu Kupa kralja 1EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Madridski klub gubio u produžecima, pa preokretom izbacio Elče iz prestižnog španskog fudbalskog takmičenja.

U nedelju je Real osvojio Superkup u Saudijskoj Arabiji, a večerašnjim trijumfom na napetom gostovanju u Alikanteu preživeo je osminu finala Kupa kralja – 1:2 (0:0, 0:0).

Posle regularnih sat i po igre bez golova, Gonzalo Verdu je doveo Elče u vođstvo u 103. minutu, a onda su Isko (108) i rezervista Eden Azar (115) za kratko vreme postavili stvari na svoje mesto.

Uprkos tome što stalnih startera Karima Benzeme i Tibe Kurtoe nije bilo u protokolu, dok su Toni Kros i Luka Modrić uvedeni na teren tek kada je dogorelo do nokata, a Marselo dobio crveni karton.

U 120. minutu sastav Fransiska Rodrigeza pogodio je za 2:2, ali je pogodak Fidela poništen zbog faula nad Lukasom Vaskesom, pa je Real preživeo dramu i nastavio trku za jedan od trofeja.

„Kraljevski klub“ ga je poslednji put osvojio još 2014. godine, posle čega je ispadao od Atletika u osmini finala, Seltee, Leganesa i Sosijedada u četvrtfinalu, Barselone u polufinalu, a prošle sezone već na startu doživeo senzacionalnu eliminaciju od nižerazrednog Alkojana.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari