Nadal: Pomišljao sam na kraj 1EPA-EFE/DAVE HUNT

Španski teniski velikan opisao s čim se nosio tokom dugog oporavka od povrede.

„Svakoga dana sam pomišljao da se više neću vratiti profesionalnom tenisu. Mnogo meseci bio sam na terenu, pokušavao sam da izlazim svakog jutra, pričao bih sa timom i ne bih mogao da treniram ni 20 minuta. A onda bih trenirao po dva sata… Teško je bilo, iako sam mnogo puta tokom karijere bio u toj poziciji. Sa povredom stopala je drugačije. Ideš svaki dan u teretanu bez napretka i ne znaš šta će biti. Mentalno je jako teško“, odgovorio je na novinsko pitanje Rafael Nadal na novinarsko pitanje o višemesečnom bolovanju.

U borbi za 21. grend slem trofej, najpoznatiji stanovnik Majorke u trećem kolu Australijan opena savladao je danas Karena Hačanova – 3:1 (6:3, 6:2, 3:6, 6:1).

„Zadovoljan sam zbog svog nastupa. Svakako moj najbolji meč od kako sam se vratio tenisu. Sve je dobro radilo, ali eto u trećem setu sam pravio neke greške. Mislim da je najveća ta što sam pokušao da riterniram sa osnovne linije. Ipak, promenio sam dinamiku u četvrtom. Stvari ne mogu uvek da budu savršene“.

Komentarišući svoj poslednji nastup, Španac je dodao još par stvari.

„Nisam mnogo razmišljao o protivniku. Osetio sam u prva dva meča da sam predaleko. Nisam mogao da pokrivam čitav teren, da gurnem protivnika, Rekao sam sebi da moram da probam da riterniram sa osnovne linije i tada se osećam življe i dinamičnije“.

U osmini finala, Nadal će ukrstiti rekete sa Francuzem Adrijanom Manarinom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari