Prva liga Hrvatske vredi 11 miliona evra godišnje 1EPA-EFE/ANTONIO BAT

Fudbalski savez Hrvatske naplatiće rekordnih 44 miliona evra pravo televizijskog prenošenja utakmica najvišeg ranga takmičenja u sledeće četiri sezone.

Tri medijske kuće su se borile za TV prava, a pobedu je odneo hrvatski Telekom. Ova kuća je pristala i da se jedna utakmica nedeljom emituje na nacionalnoj televiziji (HTV).

U paketu sa nikada većom zaradom od prenošenja slike i tona sa stadiona u bivšoj jugoslovenskoj republici, sod koje će profitirati i klubovi,tiže i  novi naziv domaćeg elitnog takmičenja, pa će sadašnja Prva liga biti preimenovana u Elitna liga Hrvatske, dok će drugi rang postati Prva liga, a treći rang se zvati Druga liga.

Potpisan ugovor pokriva period od 2022. do 2026. godine, a prethodio mu je raskid iste saradnje sa švedskom kompanijom „Endorphine Magine“, koja je pre dve godine dogovorila prava na otkup TV prava od sledeće sezone, ali je kasnila sa uplatom prve rate 2.500.000 evra.

Inače, hrvatski šampionat je ove sezone uzbudljiviji nego ikada pre, jer se čak četiri od 10 timova bore za titulu – Dinamo iz Zagrebaa, Osijek, Rijeka i splitski Hajduk.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari