Najbolje basketaše na planeti dočekali su prijatelji i porodice 1Foto: KSS

Šampioni sveta u basketu su stigli u Srbiju. Naša 3×3 reprezentacija sletela je danas u jutarnjim satima na „Aerodrom Nikola Tesla“ letom iz Istanbula, posle više od 20 sati putovanja.

Najbolje basketaše na planeti dočekali su prijatelji i porodice, da bi, posle okrepljenja, Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Marko Savić, Stefan Stojačić, trener Danilo Lukić i selektor Goran Vojkić došli u „Kuću košarke“ gde je u čast četvorostrukih svetskih šampiona, koji su planetarnu titulu u Manili osvojili treći put zaredom, održana izuzetno posećena konferencija za medije, navodi se u saopštenju Košarkaškog saveza Srbije.

Prisutne je prvi pozdravio predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović.

– Čestitam momcima na fenomenalnom rezultatu, treći put zaredom, četvrti put ukupno ovi momci su svetski prvaci. Znam da su se fenomenalno ponašali i da su na pravi način predstavljali Srbiju na Svetskom prvenstvu. Nije im bilo lako i ponosan sam na ono što su uradili. Ovo je pravi način da se otvori reprezentativno leto, nadam se da ćemo da se radujemo i uspesima mlađih selekcija… – rekao je Danilović, i dodao da je KSS podigao basket 3×3 na znatno viši nivo. Kao i da nas ovog leta čeka više od 40 turnira u Srbiji, to je olimpijski sport, ozbiljna stvar…

– Nadam se da će ovi momci i cela 3×3 organizacija da učine da i na Olimpijskim igrama imamo značajnu ulogu… Čestitam još jednom od srca – rekao je Danilović.

MVP Svetskog prvenstva Dušan Domović Bulut osvrnuo se na sve zaslužne za ovaj uspeh.

– Hvala na ovakvom dočeku i lepim rečima, ali moram da dodam da su tu i selektor naše reprezentacije Goran Vojkić i trener Danilo Lukić. I oni su veliki deo ovog tima i o njima treba da se vodi računa. Želim i da pohvalim selektora koji je ubacio Stefana Stojačića u reprezentaciju, on nam je doneo nepohodnu energiju, želju i argesiju koja nam je nedostajala na početku sezone. Stefanu je bilo najteže da se uklopi, ali doneo je prevagu u značajnim utakmicama, pojačao kvalitet reprezentacije…

I baš on, Stefan Stojačić, najmlađi po godinama i stažu, prvi put reprezentativac, prvo zlato…

– Hvala što ste došli, hvala saigračima i treneru, kao i selektoru, što su me izabrali da budem u reprezentaciji. Pun sam utisaka… Moja karijera je išla tako, 2007. sam osvojio Svetko juniorsko prvenstvo, pet na pet, pa sam u jednom trenutku čak prestao i da igram, ali sada se vraćam… Ovo sam mogao samo da sanjam. Čast mi je da sam bio deo ovog tima sa momcima koji su učinili da basket 3h3 bude tu gde jeste. Oni su popularizovali 3h3 košarku i učinili da se sada u Srbiji igra nabolji basket na svetu. Prvi put je napravljena selekcija, bilo je malo čudno, ta priča kako ćemo, šta ćemo… Sve naše klupske stvari smo stavili po strani, napravili smo uspeh. Imali smo kvalitet da odigramo ovo SP na najbolji način, a mislim da možemo da napravimo velike stvari i u budućnosti.

Neverovatna „dvojka“ Dejana Majstorovića protiv Poljaka je otvorila put do zlata…

– U momentu kada sam bacio loptu, pomislio sam samo „pomozi Bože“… Imao sam mnogo sreće, ušla je… A verovao sam da ću da pogodim, zato sam i rekao Dušanu da me pusti da šutnem… Lopta je ušla, ove sezone nismo imali puno sreće, ali sada se vratilo. Video sam da sam malo jače šutnuo, dok je lopta išla sebi sam govorio „tabla, tabla…“ – uz osmeh je objasnio Majstorović.

Prema rečima Marka Savića, najviše se pribojavao prve utakmice protiv Holandije, jer zbog klupskih obaveza se nisu stigli da se uigraju, a to im je bila utakmica sa rivalom sa kojim smo se borili za plasman dalje. Ali, znali su, kako je rekao, da Stefan Stojačić ima visoku košarkašku inteligenciju, lako se uklopio. Dobili su taj meč i kasnije je bilo lakše.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari