A od gazde...: Kinez na čelu Intera bogato nagradio uspeh u Ligi šampiona 1EPA-EFE/Riccardo Antimiani

Žang Kangjang duplirao premije za plasman u nokaut rundu najjačeg klupskog UEFA takmičenja.

„Gaženjem“ slabašnje Viktorije Plzenj (4:0), Inter je pred svojim navijačima definitivno potvrdio prolazak grupne faze LŠ, za šta ih je većinski vlasnik kluba iz Milana nagradio sa (po) 2.000.000 evra. To jest, duplo većom sumom u odnosu na podeljenu za isti uspeh prošple sezone.

„Plasman u osminu finala je dokaz posla koji radimo. Ovo niko nije usudio ni da da zamisli pre šest godina. Uvek radimo na rastu, poboljšanju naše strukture. Mi smo pobednički tim, na terenu i van njega. Uspeh posvećujem navijačima koji nas uvek podržavaju, svima koji rade sa mnom mene, kao i porodici“, bio je posle meča oduševljen Žang mlađi, čiji se otac Žang Đindong visoko kotira u Komunističkoj partiji Kine.

Kao vodeći Saning Holdings grupe, njegov sin poseduje nešto manje od 70 odsto Intera i nema nameru da izađe iz kluba sa severa Apenina. Mada mu se stalno spočitava da je prolaznik u istom.

„Inter na prodaju? Te glasine se provlače već dve, tri godine. Uvek je mnogo glasina, ali moramo da se fokusiramo na sebe. Ne razgovaram ni sa jednim investitorom, klub nije na prodaju. Bićemo fokusirani na pobede sve dok sam ja predsednik“, rekao je Žang, u Evropi poznatiji pod ienom Stiv, za engleski Skaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari