ABA: Budućnost bolja od Cedevite u triler završnici 1Foto: Budućnost Voli

U drugom polufinalnom meču plej-ofa ABA lige Budućnost je u „Morači“ savladala Cedevitu 84:83.

U izuzetno zanimljivoj i neizvesnoj utakmici, ekipe su se tokom čitavog meča smenjavale u vođstvu, da bi u poslednji minut utakmice gosti ušli sa četiri poena prednosti. Ipak, posle jednog tajm-auta trenera domaćih Aleksandra Džikića, Nemanja Gordić pogađa šut za tri poena, a u sledećem Vil Čeri biva fauliran te odlazi na liniju za slobodna bacanja, gde maši oba, iako je do tada imao 6/6 sa „penala“.

U poslednjem napadu na utakmici upravo Čeri faulira Gordića, a reprezentativac BiH pogađa oba bacanja te dovodi svoju ekipu do prednosti u ovoj seriji budući da gosti za poslednjih 3,4 sekundi nisu uspeli da pogode koš protivnika i tako ipak naprave senzaciju u Podgorici.

Sam duel sjajno je otvorio Filip Krušlin u redovima Cedevite, sa ubačene tri trojke u prvoj četvrtini, a tokom čitavog susreta fenomenalni su bili i Demetris Nikols i Vil Čeri koji su „vukli“ svoju ekipu tokom čitave utakmice.

Značajan doprinos dali su i centi Andrija Stjepanović, Damir Markota i Karlo Žganec, ali je upravo Žganec nesmotreno napravio jedan nameran faul na dva minuta do kraja meča iz kog je Budućnost postigla samo jedan poen sa linije za slobodna bacanja preko Alekse Ilića, ali je i taj jedan poen na kraju možda presudio u korist drugoplasirane ekipe nakon završenog regularnog dela jadranske lige.

U domaćem sastavu najbolji je bio Kajl Gibson, a veliku pomoć je imao u liku i delu Nemanje Gordića.

Naredni duel u ovoj seriji na programu je u Zagrebu, a majstorica će se igrati u Podgorici, ako to bude bilo potrebno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari