ABA liga: Kriza igre ili obaranje forme 1Foto: Starsport

Zvezda je morala da doživi pad u igri, u ovom trenutku je to za nju najbezbolnije

Partizan je u „trči i pucaj“ utakmici pobedio direktnog rivala za učešće u plej-ofu Megu, FMP je trijumfom nad Igokeom verovatno rasteretio sebe brige o opstanku, ali je u centru pažnje ipak bio sudar prvo i drugoplasiranog u Zagrebu.

Ubedljiva pobeda Cedevite koju su gosti ublažili u poslednjoj četvrtini košarkaški gledano nije veliko iznenađenje: najpre, njihov takmičarski motiv je bio kudikamo veći, Zvezda je obezbedila prvo mesto pred plej-of, a domaći se iz sve snage bore da zadrže drugu poziciju koja nosi i prednost domaćeg terena u polufinalu. Zatim, crveno-beli su pre imali tešku, i fizički i psihički, utakmicu sa Valensijom koju su izgubili u samom finišu a time i realne šanse za plasman u Top 8, Cedevita, s druge strane, u Evrokupu igra skroz „revijalno“. I konačno, Zvezda je posle apsolutne dominacije u prvih 16. kola neminovno morala da doživi kakav-takav pad forme, u periodu kad je to za nju najbezbolnije.

Ali, osim ovih objektivnih razloga, evidentno je da postoje i neki sasvim, ili pretežno subjektivni. U javnosti se od prvih poraza u prvoj fazi Evrokupa glasno razmišlja da su crveno-belima neophodna pojačanja za ispunjenje ovosezonskih ambicija, a to je pre svega osvajanje ABA lige. Iz kluba su prvo dopirali aberi da o tome ne razmišljaju, da je roster dobro popunjen, nešto kasnije i da za tako nešto nema para. Kakogod, sa strane gledano, čini se da u crveno-belom taboru uloge još nisu podeljene, izuzimajući trojicu stranaca (Reglend, Beron, Perperoglu) svima ostalima, od subote i Cirbesu, i minutaža i uloga je pod znakom pitanja, pa se tako prečesto dešavalo da neki igrač u jednom meču zablista, a drugi presedi na klupi.

Trenerova je tu naravno poslednja, njegovo je čak i da li želi da kalkuliše sa formom, iako su čaršijska „objašnjenja“ da Zvezda bira „raspored“ protivnika u plej-ofu neozbiljna, makar u smislu da su u odlučivanju rasporeda na vrhu na programu još dva međusobna meča (Partizan – Budućnost, Zvezda – Partizan).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari