ABA liga: Svi su za Dubai, dogovoraju se detalji 1Foto: EPA-EFE/MAST IRHAM

Skupština ABA lige, koja je okarakterisana kao istorijska, održana je u Zagrebu, a ljubitelji košarke sa nestrpljenjem su očekivali epilog na kojem je 11 klubova sa pravom glasa (Zvezda, Partizan, Cedevita Olimpija, Budućnost, Zadar, Cibona, Mega, FMP, Krka, Igokea, Mornar), trebalo da donese niz važnih odluka, a jedna od ključnih je bila Dubai.

Posle gotovo šest sati zasedanja, analize vlasničke strukure, odnosno uključivanja SC Derbija, Split i Borca iz Čačka u isti, odnosno Sistema takmičenja za narednu sezonu, odlučeno je da se zakaže nova Skupština za sedam dana, kako bi se još jednom razmotrila ponuda ekipe iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Naime, kako saznajemo, svi klubovi sa pravom glasa, ukupno 11, izrazili su spremnost da Dubai naredne sezone bude učesnik ABA lige, kao i u periodu koji sledi, ali je je zatraženo da Dubai dodatno precizira uslove i poveća finansijsku ponudu za prvu sezonu, koja u ovom momentu iznosi 1,5 miliona evra.

Samim tim, sve ostale odluke su za sada stavljene ad akta, dok se ne reše pregovori se ekipom Dubaija. Kako sada stvari stoje, Dubai će za sedam dana ponovo predstaviti inoviranu ponudu, na osnovu koje će biti doneta odluka o učešću Dubaija u ABA ligi, a zatim i o sistemu takmičenja, odnosno priširenju lige na 15 ili 16 klubova, piše Sport Klub.

Na osnovu informacija koje smo uspeli za sada da dobijemo, odlaganje odluke u vezi sa učešćem Dubaija u ABA ligi, ne bi trebalo da bude prepreka na putu ka proširenju lige, odnosno ka prihvatanju učešća kluba iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Obostrana želja postoji, a sada je ostalo sedam dana da se spomenute želje usaglase u finansijskom smislu. Kako je saopšteno iz ABA lige u pitanju su detalji, a nakon reševanja spomenutih detalja, biće saopšten i sistem takmičenja za narednu sezonu, odnosno da li će ABA liga brojati 15 ili 16 klubova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari