Jokić objasnio recept za veliki preokret: Postoji jedna srpska reč - inat 1Foto: AP/David Zalubowski

Denver protiv Toronta uspeo da nadoknadi čak 22 poena razlike i da na kraju trijumfuje 125:119.

Imali su Nagetsi mnogo problema protiv ekipe Darka Rajakovića.

Čini se da su brojne kadrovske promene obavljene tokom sezone urađene na pametan način od strane struke u Reptorsima i da će se plodovi takvih odluka tek ubirati u periodu koji je pred klubom iz Toronta.

Na terenu zvaničnog NBA šampiona, Beret (26p) i Olinik (24) na odličan način predvodili su svoje saigrače, pre svega u provom poluvremenu, u kojem su imali čak 22 poena prednosti.

Ipak, kako je vreme prolazilo, naročito tokom treće deonice, Denver je pokazao na delu zašto je ekipa u najboljoj formi u NBA ligi, posle Ol-star vikenda.

Nošeni inspirisanim Nikolom Jokićem koji je meč završio sa 35 poena, 17 skokova i 12 asistencija, Nagetsi su nadoknadili veliki minus i na kraju trijumfovali u neizvesnoj završnici.

Time su puleni Majkla Melouna došli do devete pobede na ukupno deset odigranih utakmica od pomenute pauze zbog Ol-star vikenda.

Novinare je posle meča zanimalo kako je Denver uspeo da nadokandi toliki minus iz prvog poluvremena.

– Kada gubite 20 razlike, to je već stvar ponosa. Ne želite da vas oduvaju, pogotovu pred vašim navijačima. Ima jedna srpska reč, teško ju je prevesti – inat. Mislim da za nju nema prevoda. To se desilo na poluvremenu – naglasio je Jokić.

Nagetsi zbog načina na koji pobeđuju, neretko ostavljaju utisak kao da se štede  odbrani u prva 24 minuta utakmice.

– Nisam siguran, smatram da smo dobra defanzivna ekipa. Uglavnom nam je odbrana na visokom nivou. Kada je tesna utakmica, oslanjamo se na igru u odbrani. Jednostavno, bilo je takvo veče. Oni su igrali agresivno, dobro trčali u tranziciji i uvek smo bili korak iza, čak kaskali u komunikaciji tokom prvog poluvremena.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari