ABA: Partizan pobedio u "večitom" derbiju 1Foto: BETAPHOTO/ BRANISLAV BOŽIĆ

U prvom „večitom“ košarkaškom derbiju slavio je Partizan protiv Crvene zvezde rezultatom 75:72, u okviru sedmog kola ABA lige.

U beogradskoj „Štark Areni“ videli smo izuzetno zanimljiv duel koji je rešen u samoj završnici.

Prvo poluvreme obilovalo je faulovima na oba kraja parketa, te velikim brojem slobodnih bacanja, uz izrazito loš šut obe ekipe za tri poena.

Partizan je napravio prvu značajniju seriju (8:0) sredinom prve četvrtine i poveo sa 12:8, a u jednom trenutku imao i „plus 9“ (24:15), da bi Zvezda „topila“ prednost protivnika do poluvremena, ali su ipak na odmor „crno-beli“ otišli sa šest poena prednosti (43:37).

Od samog starta treće četvrtine gledamo rezultatsku „klackalicu“, koja je trajala do poslednjih sekundi meča, kada je najpre Filip Čović pokušao da pogođenim šutem iz daljine donese „crveno-belim“ prednost, ali ga je izblokirao Vilijam Mozli, da bi na drugoj strani upravo Čović napravio namernu ličnu grešku nad Markusom Pejdžom, posle čijih slobodnih bacanja je bilo 75:72 za domaćina na današnjem meču.

Ipak, loptu sa strane nisu uspeli da na kvalitetan način izvedu igrači Partizana, a isto to se dogodilo i košarkašima Zvezde u narednom posedu nakon čega je moglo da počne veliko slavlje ekipe koju je sa klupe predvodio Andrea Trinkijeri.

U pobedničkoj ekipi najbolji su bili Kori Volden sa 13, te Nemanja Gordić sa 12 poena, dok je u sastavu Zvezde najefikasniji bio Filip Čović sa 14 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari