ABA: Pobeda Mornara protiv Partizana 1Foto: STARSPORT

Mornar iz Bara savladao je Partizan 97:94 u derbiju trećeg kola ABA lige i tako došao do prve pobede u regionalnom takmičenju u tekućoj sezoni.

Do pobede su došli pre svega zahvaljujući sjajnom šutu za tri poena, a najefikasniji u domaćem timu bio je Nemanja Vranješ sa 26 poena. On je sa linije bacanja šutirao 9/10, a u finišu meča pogodio je dve veoma važne trojke koje su domaćem timu donele trijumf.

U prvom poluvremenu Mornar je bio apsolutno bolji tim na terenu, igrači trenera Mihaila Pavićevića su šutirali odlično iz daljine i u prvih 20 minuta su ubacili 50 poena.

Ipak, u drugom poluvremenu šut je stao, Partizan je počeo da igra u napadu bolje, a Đorđe Gagić sa 23 i Markus Pejdž sa 20 poena su doveli Partizan do neizvesne završnice u kojoj beogradski tim ipak nije imao sreće.

Ovo je prvi poraz Partizana u Jadranskoj ligi ove sezone.

Partizan je poveo na utakmici, ali je odmah usledila serija domaćeg tima 13:0, da bi prvu deonicu Mornar rešio u svoju korist 25:14. Druga četvrtina je bila identična prvoj, s tim što ju je domaći tim rešio još i ubedljivije u svoju korist – 25:12.

U drugom poluvremenu smo gledali mnogo bolji i organizovaniji Partizan u oba pravca, ali spoljna linija srpskog vicešampiona nije imala rešenja za raspoloženog Nemanju Vranješa koji je na kraju bio i najbolji igrač ovog susreta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari