Posle kontrolnih mečeva u Italiji, podmlađena odbojkaška selekcija Srbije predstojećeg vikenda biće na pravom zadatku. Iako su na oba testa sa „azurima“ pali, igrači – bloker Dejan Stanković, korektor Tomislav Dokić i primač Miloš Nikić zadovoljni su pojedinačnim učinkom, kao i kvalitetom igre u ovom periodu priprema, pa očekuju dobre partije u ovogodišnjoj Svetskoj ligi, počev sa gostovanjem Rusiji, 25.

Posle kontrolnih mečeva u Italiji, podmlađena odbojkaška selekcija Srbije predstojećeg vikenda biće na pravom zadatku. Iako su na oba testa sa „azurima“ pali, igrači – bloker Dejan Stanković, korektor Tomislav Dokić i primač Miloš Nikić zadovoljni su pojedinačnim učinkom, kao i kvalitetom igre u ovom periodu priprema, pa očekuju dobre partije u ovogodišnjoj Svetskoj ligi, počev sa gostovanjem Rusiji, 25. i 26. maja.
– Rezultat je ovoga puta bio u drugom planu. Akcenat je bio na našoj igri i podizanju forme. Ipak, uspešno smo se nosili sa iskusnom ekipom kao što je italijanska reprezentacija. Izgubili jesmo, ali smo isto tako mogli i da pobedimo – rekao je Stanković.
Preostalo vreme do početka Svetske lige njegovi saigrači i on će iskoristiti da isprave neke greške koje su uočene, kako bi se što jače suprotstavili Rusiji.
– Rusija je favorit. To je uigrana ekipa, i igraće na svom terenu. To ne treba da nam poljulja samopuzdanje. Dobro smo radili, i idemo u Rusiju sa namerom da pobedimo – istakao je Stanković.
I Tomislavu Dokiću najvažnije je što je podmlađen sastav Srbije u Italiji uvideo da može da se nosi i sa najjačim.
– Prednost Srbije u predstojećim duelima sa Rusijom može da bude velika želja mlade ekipe da se dokaže. Cenimo ih, ali nisu ni oni nepobedivi – rekao je Dokić.
– Mislim da ćemo uspeti da ih adekvatno odmenimo. Mlade igrače sada krasi velika borbenost – dodao je Nikić.
Odbojkaši Srbije u Svetskoj ligi igraju u Grupi C, u kojoj ih, pored duela sa Rusima, očekuju i mečevi sa Kubom i Egiptom. Plasman na finalni turnir obezbediće pobednik grupe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari