Advokati Britni Grajner uložili žalbu na njenu presudu 1foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Advokati američke košarkaške zvezde Britni Grajner uložili su danas žalbu na devetogodišnju kaznu zatvora koja joj je izrečena u Moskvi zbog posedovanja ulja kanabisa, izvestio je Asošiejted pres (AP).

Advokatica Grajnerove Marija Blagovolina izjavila je da je podneta žalba na presudu, ali o novodima u žalbinije govorila.

Blagovolina, i takođe advokat Britni Grajner Aleksandar Bojkov su, posle izricanja presude, ocenili da je kazna previsoka jer se u sličnim slučajevima izriče prosečna kazna zatvora od oko pet godina, a trećina osuđenih dobija uslovni otpust.

Grejner, centar Feniks Merkurija i dvostruka osvajačica zlatne olimpijske medalje, prvostepeno je osuđena 4. avgusta, nakon što je u feburaru uhapšena na aerodromu Šeremetjevo zbog posedovanja ulja kanabisa.

Sudu je priložena medicinska dokumentacija da joj je kanabis propisan za lečenje bolova.

Ona je van sezone igrala za ženski košarkaški tim u Jekaterinburgu.

Agencija AP podseća da su u toku pregovori Moskve i Vašingtona o razmeni zatvorenika.

Razgovara se u pravcu da Sjedinjene Države oslobode ruskog trgovca oružjem Viktora Buta, koji je osuđen na 25 godina zatvora, a Rusija Grajner i Pola Vilana, koji izdržava šesnaestogodišnju kaznu na koju je osuđen po optužbama za špijunažu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari