Ajntraht računa na Filipa Kostića 1foto EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Nemački klub i srpski reprezentativac posle Barselone žele da izbace i Vest Hem iz Lige Evrope.

Duelima između dva britanska i dva nemačka kluba večeras počinje polufinale Lige Evrope u kojima se sastaju Lajpcig – Glazgov Rendžers i Vest Hem – Ajntraht Franfurkt.

U drugom po kvalitetu evropskom fudbalskom klupskom takmičenju do završnice su stigla četiri tima koji su do polufinala izbegli sudbinu najvećih favorita za osvajanje trofeja, jer su u poslednje dve runde ispali klubovi poput Porta, Sevilje, Betisa, Barselone i Atalante.

Sada se najveće šanse daju Lajpcigu, ekipi koja je pre dve godine igrala polufinale Lige šampiona. Nemci su u četvrtfinalu eliminisali Atalantu, a tim iz Glazgova je u prošloj rundi napravio senzaciju i izbacio Dortmund.

– Trijumf nad Dortmundom puno govori. Znamo njihove kvalitete – fizički su jaki i mogu da pobede svakog protivnika ako im dozvolite da igraju onako kako im odgovara – izjavio je Domeniko Tedesko, trener Lajpciga.

Njegov kolega na klupi Rendžersa, Đovani van Bronkhorst, otkrio je da će njegova ekipa nastupiti bez Alfreda Moreljosa i Kemara Rufa.

– Njihov izostanak nam je poremetio planove i tek treba da se odlučim kako da se suprotstavimo Lajpcigu. Jasno je da će biti trenutaka kada ćemo morati da se branimo, međutim, naša snaga je u tome da budemo agresivni i da nateramo protivnika da se brani.

Duel u Londonu biće zanimljiv i po tome što u ekipi iz Franfurkta nastupa srpski reprezentativac Filip Kostić, jedan od najboljih igrača u ovosezonskom izdanju Lige Evrope. Posle njegove sjajne partije u revanšu na stadionu „Kamp Nou“ Ajntraht je eliminisao Barselonu u četvrtfinalu, a očekuje se da i u Londonu bude jedan od nosilaca igre svog tima.

– Nakon što smo eliminisali Barselonu naši navijači su postali euforični i očekuju od nas da osvojimo trofej u Ligi Evrope. Ipak, najvažnije je da ostanemo fokusirani na duele sa Vest Hemom i da pružimo svoj maksimum – izjavio je napadač Ajntrahta Rafael Bore.

Defanzivac Vest Hema Krejg Doson takođe kaže da ne razmišlja o eventualnom plasmanu u finale.

– Idemo utakmicu po utakmicu, o finalu niko ne razmišlja. Naš protivnik je vrhunski tim, što su dokazali u duelima sa Barselonom. Moramo da prikažemo sve što znamo i da budemo potpuno fokusirani na predstojeće dve utakmice – izjavio je Douson.

Polufinale Lige Evrope

Lajpcig – Rendžers 21.00

Vest Hem – Ajntraht 21.00

* revanš mečevi igraju se 5. maja

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari