Ako prođe u osminu finala, Srbija će igrati protiv nekog od njih: Ko je uz Portugalce favorit iz Grupe H 1Foto: EPA-EFE/ANTONIO COTRIM

Jedna od najneizvesnijih grupa na predstojećem Mundijalu je grupa H u kojoj se nalaze selekcije Portugala, Gane, Urugvaja i Južne Koreje.

Iako na prvi pogled deluje da je Portugal izraziti favorit za prolazak dalje, letimični pogled na sastave drugih ekipa daje utisak da će izabranici Fernanda Santoša morati ozbiljno da se oznoje ne bi li prošli u nokaut fazu.

Selekcija Portugala je satkana od svetskih zvezda, ali je atmosfera u reprezentaciji izrazito loša, pa bi ostali mogli da iskoriste takvo stanje i potpuno ih ponize ranim ispadanjem sa Mundijala u Kataru.

Čini se kao da ni sami Portugalci ne veruju u uspeh na ovom šampionatu, a glavni problem u ekipi je Kristijano Ronaldo sa kime su mnogi saigrači u svađi.

Na papiru Santoš ima jak tim, ali ako je hemija u svlačionici narušena od rezultata nema ništa.

Na golu je neprikosnoveni Rui Patrisio, dok će odbranu činiti Žoao Kanselo, Pepe, Ruben Dijaz i Nuno Mendes.

Vezni red bi trebalo da „drže“ Bernardo Silva, Bruno Fernandeš, Vitinja i Vilijam Karvaljo, dok će u napadu biti neko iz kvarteta Žoao Feliks, Rafael Leao, Rikardo Horta i Kristijano Ronaldo.

Urugvaj je jedna od najpotcenjenijih ekipa na šampionatu i zapravo je tim koji može da stigne veoma daleko na šampionatu.

Tim je sastavljen od preiskusnih fudbalera koji su svoju klasu pokazali u „Ligama petice“.

Na golu zacementirano mesto ime Fernando Muslera, dok odbranu čine Ronald Arauho, Dijego Godin, Hose Marija Himenez, Matijas Vinja, Matijas Olivera.

U veznom redu mečeve će započinjati Lukas Toreira, Rodrigo Bentakur, Federiko Valverde i Matijas Vesino.

Najveća snaga tima leži u napadu u kome imaju četvoricu superstarova: Darvina Nunjeza, Luisa Suareza, Edinsona Kavanija i Maksimilijana Gomeza.

Ko god naiđe na Urugvaj na predstojećem prvenstvu imaće velikih problema da ih savlada.

Južna Koreja se oslanja na dve svetske zvezde koje ima u svojoj ekipi Hjon Min Sona i Min Dže Kima, a pored njih i na selektora Paola Benta, koji bi odlično mogao da skenira svoje sunarodnike, Portugalce i nanese im neočekivani poraz ili pak remijem otkine dva boda koja bi ih mogla koštati palsmana u osminu finala.

Gana je potpuna nepoznanica u grupi H.

U odbrani će sve biti na leđima Danijela Amartija, Mohameda Salisua, Abdula Rahmana Babe (Reding), Denisa Odoija i Džozefa Ajdua, dok će u sredini reda mesta zasigurno imati samo Tomas Parti, Andre Aju i Mohamed Kudus.

U napadu će trio činiti Osman Bukari, Džordan Ajuv i Injaki Vilijams.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari