Ako ste za Dončića, navijajte za Dalas 1Foto: EPA PAUL BUCK

Sa prosekom od 20 poena, 5,1 asistencijom i 6,7 skokova, Luka Dončić je svakako prvi kandidat za rukija godine.

Činjenica da je Sakramento umesto slovenačkog reprezentativca izabrao Marvina Beglija sa Djuka prva je tema u većini razgovora Vlada Divca, generalnog menadžera Kingsa, sa američkim medijima, pogotovo lokalnim i uticajnim poput Sakramento Bija.

Nekadašnji srpski as i igrač koji je ostavio pečat u Lejkersima i samim Kingsima, principijelno odbija svaki rezon koji bi bio drugačiji od njegovog, obrazloženog činjenicom da Beglijevo vreme tek dolazi, da je u procesu adaptacije na NBA i da je u kolektivnom smislu prilagodljiviji stilu igre Kingsa, nego što bi to potencijalno bio slovenački reprezentativac.

– Onima koji su za Dončića jednostavno kažem da navijaju za Dalas. On je sjajan, ali je igrač kojem je potrebna lopta u rukama kako bi bio najbolja verzija sebe. Marvin Begli nam je potreban za timsku košarku. I kao igrač sam verovao da je košarka najzanimljivija kada se igra timski – replicirao je Divac na ceremoniji na kojoj je franšiza iz prestonice Kalifornije povukla njegov broj „21“ iz upotrebe.

Divac ima jasnu viziju kako bi Kingsi trebalo da izgledaju za godinu-dve i postanu redovni učesnik plej-ofa u kojem nisu bili od 2005. godine. Generalni menadžer je u poslednje dve sezone maksimalno podmladio ekipu na čelu sa talentovanim trenerom Dejvom Jergerom. Kingsi su već ove sezone legitimni kandidati za učešće u plej-ofu; trenutno igraju u jednom od najbržih ritmova, imaju vrlo mlad i perspektivan sastav sa većinom igrača kojima je tekuća takmičarska, zapravo treća, druga ili ruki godina.

– Samouverena sam osoba i znam šta želim. Trejd za Demarkusa Kazinsa nam je preokrenuo čitavu franšizu. Kao da je mračan oblak podignut sa ekipe. Napravili smo ogroman korak unapred i sada smo zadovoljni. Moramo da rastemo, ali ne žurimo. Korak po korak – označio je Divac trejd čuvenog Bugija kao ključan u promeni ličnog opisa čitave franšize.

Ranadiv: Vlade brine o svima

O Divcu je za Sakramento Bi govorio i Vivek Ranadiv, vlasnik Kingsa, koji je poklonio ogromno poverenje srpskom operativcu: „On je čovek kojeg sam želeo na čelu Kingsa, neko ko bi najbolje predstavljao taj tim. Zajedno smo išli u bolnice u najsiromašnijim delovima Indije kako bismo pomogli ljudima. Tamo su se nalazila siročad bez doma i zaražena virusom HIV, a Vlade se brinuo o svima, grlio ih je i davao im poklone. To je bio trenutak kada sam bio siguran da želim da sarađujem sa njim u Kingsima“, rekao je Ranadiv.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari