Al Kelaifi najavio Nejmarov odlazak: Jedni odlaze, drugi dolaze 1Foto: EPA-EFE/Manu Fernandez

Naser Al Kelaifi sigurno nije jedan od omiljenijih fudbalskih operativaca na svetu. Prvi čovek Pari Sen Žarmena sve češće je podložan, čini se, opravdanim kritikama, a na deo „optužbi“ pristao je da odgovori u intervjuima za Marku i Parizijen. Pričao je i o sudbini Nejmara, odnosima sa Realom, stavu o Superligi.

Al Kelaifi je, negde u prenosnom smislu, nmaznačio da bi Nejmar već ovoga leta mogao da promeni sredinu.

Brazilac je u sezoni na izmaku odigrao daleko ispod svog renomea i talenta; pisalo  se i o tome da se nije dobro uklopio sa leom mesijem, iako su prijatelji, kao i o tome da baš i nije po ukusu Kilijana Mbapea.

„Ne možemo o tako delikatnim pitanjima da govorimo u medijima. Da, neki igrači dolaze, neki će morati da odu. Ali to su interne stvari o kojima ćemo pričati u okviru kluba“, pokušao je Al Kelaifi da ostane politički korektan.

Očigledno je da se i sam Al Kelaifi prezasitio glamura i životnih vrednosti koje se, isključivo tiću novca i materijalnih stvari.

„Želimo igrače koji vole ovaj klub, koji žele da se bore za njegove boje. Želimo one što vole da pobeđuju. Za sledeću sezonu cilj je jasan – da svaki dan dajemo 200 odsto. Onda će i rezultati doći. Moramo da postanemo skromniji“, jasan je prvi operativac Parižana.

Govoreći za Marku, Al Kelaifi prokomentarisao je kritike na račun Parižana da su klub-država jer ih finansiraju državne kompanije Katara koje na razne načine, mimo finansijskog fer-pleja, ubrizgavaju enormne sume novca.

„Mislim da u Španiji država neke klubove podržava i više nego nas naša. Recimo, velelepni stadion usred grada za koji klub ništa ne plaća. Mi plaćamo sve – stadion, trening centar… Iz mog ugla to nije pošteno“, pecnio je Al Kelaifi španske velikane.

PSŽ je u procesu izgradnje novog trening centra, koji bi trebalo da bude najreprezentativniji u Francuskoj, a i šire.

„To je za nas najvažniji projekat. Biće to najbolji sportski grad na svetu. Želimo da u njemu pronađemo i promovišemo novog Mbapea, da dovodimo najbolje igrače iz Pariza i Francuske. U dogledno vreme ideja nam je da imamo iskljkučivo igrače iz Francuske“, poručio je Al Kelaifi.

I dalje je 49-godišnji milioner iz Katara protiv Superlige, čije ideje nisu zamrle prema tvrdnjama čelnih ljudi Reala i Barselone.

„Za mene to je odavno mrtav projekat. Ali neke stvari ne razumem. Real je osvojio Ligu šampiona, osvojio ju je zasluženo, slavio je potom taj trofej danima i nedeljama, a sa druge strane iz tog kluba govore kako ne žele da je igraju. Kako je potrebno nešto novo. Ako nisi srećan i ako ti se ne dopada – ne moraš da igraš! To je najbolje takmičenje na svetu i zaista ne znam zbog čega su Španci protiv njega. Kažem, za mene je Superliga prošlost, gotova priča“, jasan je Al Kelaifi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari