Albert Nađ: Napravio sam lapsus, jedno sam rekao a drugo mislio 1Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images

Šef struke cPartizana želeo da pojasni svoje stavove uoči veoma bitnog gostovanja Napretku u Kruševcu.

Za Nađa bi sutrašnji meč sa Napretkom (16.00) mogao da bude treća sreća, s obzirom na to da je prve dve utakmice izgubio kao šef struke crno-belih.

Prvi put je bio prinudno rešenje protiv Crvene zvezde na stadionu „Rajko Mitić“ dok je protiv Vojvodine vodio meč kao naslednik Igora Duljaja na klupi Partizana.

Ni na jednom od mečeva nije bio uspešan ali se nada da bi pozitivan osećaj mogao da ima posle veoma bitnog duela u Kruševcu.

Naime, crno-beli su na svega četiri boda od TSC-a u borbi za drugo mesto koje garantuje učešće u kvalifikacijama za plasman u Ligu šampiona naredne sezone.

Ulog je veliki, a pred Partizanom su još četiri utakmice kvalifikaicinog tipa.

Još uvek nedovoljno dokazani stručnjak, naknadnom pameću, shvatio je da je napravio lapsus kada je posle poraza od Vojvodine izjavio da je na početku sezone osnovni cilj bio osvajanje drugog mesta, što je poprilično iziritiralo navijače crno-belih.

– Napravio sam lapsus. Rekao sam prošli put da nam je od početka sezone cilj bio da budemo drugi. To je izrečeno, neću da kažem u nervozi, nego u neprijatnoj situaciji, posle meča sa Vojvodinom. Jedno sam rekao, a drugo mislio. Odnosilo se na to da smo posle prvog kola plej-ofa imali veliki bodovni zaostatak za Crvenom zvezdom i nije bilo realno da se borimo za prvo mesto. Od tog trenutka je cilj bio da zadržimo durgu poziciju, koja vodi u kvalifikacije. Čisto da kažem šta sam mislio, pošto je bilo dosta polemika – izvinio se Nađ navijačima Partizana.

Teško je nekadašnji fudbaler crno-belih podneo poraz od Vojvodine doživlje u poslednjim minutima utakmice nakon što je Njegoš Petrović postigao sjajan gol preciznim šutem sa distance.

Retko prisutni navijači na stadionu u Humskoj uputili su salve zvižduka nakon petog vezanog neuspeha njihovih miljenika.

– To je sastavni deo ovog posla. Svestan sam da će te hvaliti kad imaš dobre rezultate, a kritikovati kad oni izostanu. To je neminovno, ali verujem u ekipu i u sebe. Svako ima pravo da iznese mišljene, a ja nemam sujetu, niti pravo, da budem ljut na bilo koga.

Partizan koketira sa istorijski lošim nizom, s obzirom na to da je tek drugi put u bogatoj istoriji u nizu od pet izgubljenih utakmica.

Srećom, nikad tokom karijere u Partizanu nisam bio u sličnim nizovima, ali jesam u Španiji. Trener na sve načine pokušava da savetuje igrače, ali na terenu samo oni odlučuju. Na primer, Saldanja može da promaši „milion“ šansi, ali na taktičkom planu je u stanju da odradi šta se od njega traži. I nikom od njih samih, igrača, porazi ne padaju teže. Probaćemo da zabeležimo pobedu i u poslednje četiri utakmice ispunimo cilj, a je je plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Osnovna ideja u Kruševcu biće da crno-beli ubrzaju igru, što će biti zahtevan zadatak s obzirom na to da u manevru nemaju hitre i eksplozivne igrače.

– Moramo da budemo brži i agresivniji na sredini terena, tu smo tokom cele sezone imali najviše problema, makar su nam ih pravili pokretljiviji timovi. Način treninga će možda dovesti do ubrzanja igre, ne kažem da se u prethodnom periodu loše radilo, ali se videlo da je protok lopte u sredini problem, a pošto imamo brze bočne igrače mogli bismo više taj segment da koristimo. Vrlo je bitno da počnemo da se branimo od napada, drugačije ulazimo u presing, naš vezni red ima mnogo kvaliteta, ali bi možda trebalo da budemo čvršći, da osvajamo takozvane „druge lopte“. To nismo radili valjano protiv Vojvodine. Posle utakmice smo se dotakli nekih tema, pričali u stručnom štabu šta nije bilo dobro. U tom smislu, hvala treneru Teleoptika Strahinji Panduroviću što nam je omogućio da koristimo njegovog saradnika, Miloša Podunavca, koji nam radi analitiku. Pogledali smo detalje koje smo prepoznali tokom utakmice kao problem. Imamo ideje kako da popravimo stvari, da nađemo bolja rešenja.

Iako Napredak nema takmičarske ciljeve, posebno jer je u klubu odlučeno da su u plej-ofu šansa da samo onim igračima koji će i naredne sezone ostati na istoj adresi, Kruševljani su prethodno pobedom u Humskoj nagovestili rezultatski brodolom Partizana.

Nemoj da se zavaravamo da ćemo imati lak posao protiv Napretka. Tamo su igrači koji vide šansu da ostanu i naredne sezone u Kruševcu ili da odu u drugi klub. Osim toga, imamo kadrovskih problema. Svetozar Marković neće igrati ni sutra, pošto je duže povređen i videćemo da li će biti spreman za poslednja dva, tri kola. Neće biti ni suspendovanog Mateusa Saldanje, ali hoće u konkurenciji Bojana Kovačevića, koji je prethodni duel propustio zbog kartona. Baždarova povreda nije zalečena na vreme, mada je poslednjih dana trenirao maksimalno.

Zbog kadrovskih problema u napadu, možda bi zaboravljeni Andrija Pavlović mogao da dobije šansu, baš kao Siniša Saničanin u prethodnom kolu protiv Vojvodine.

– Saničanin je dugo u Partizanu, prošao je težak period zbog pritiska od strane publike, ali je sasvim zadovoljavajuće odradio meč sa Vojvodinom. Mislim da bi Igor (Duljaj, op. au) povukao isti potez kao ja i stavio Sanija da počen meč. Što se napadača tiče, ostale su nam posle suspenzije Saldanje, tri opcije: Baždar, Nikolić i Pavlović. Bio je van ekipe Pavlović tokom čitave sezone, samo zamislite da se danas, ne daj Bože, povrede Samed ili Taki povrede. Nije Pavlović u stanju da bi mogao da počne, ali jeste da eventualno bude na klupi – poručio je Albert Nađ.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari