Alegri pecnuo Čelsi: Nisu nam ni šutnuli na gol 1Foto: EPA-EFE/ANDREA DI MARCO

Juventus je, i to desetkovan povredama nmosilaca igre, pobedio Čelsi u drugom kolu Lige šampiona (1:0) i time napravio jedno od većih iznenađenja.
Posle utakmice, Maks Alegri, trener „stare dame“ delovao je vrlo ponosito čak je pod adrenalinom baš pecnuo aktuelnog osvajača Lige šampiona.

Juventus je morao da se suprotstavi Čelsiju bez napadačkog tandema Paulo Dibala – Alvaro Morata.

Činilo se pre utakmice, s obzirom na trenutne forme ekipa i ostavrene rezultate od starta sezone, da je Čelsi apsolutni favorit, iako se meč igrao u Torinu, međutim, Alegri je podsetio javnost o kakvom je majstoru taktike reč i koliko kvaliteta zapravo ima njegova ekipa.

„Poput mornara u olujnim morima, uspeli smo da pronađemo način da se iskobeljamo iz bure. To smo uradili protiv šampiona Evrope“, slikovit je bio Alegri prilikom opservacije učinjenog.

Leonardo Bonući je bio pravi sedativ za fizički superiornijeg Romelua Lukakua, a Federiko Kjeza i imenjak mu Bernardeski su 11 sekundi po startu drugog dela uhvatili odbranu Čelsija na spavanju.

„Čisto tehnički gledano, možemo još bolje od ovoga, ali istini za volju, nismo dozvolili protivniku mnogo čistih situacija i pritom nismo uspeli da realizujemo par opasnih kontra napada. Šest bodova na kontu nakon dve utakmice i to bez primljenog gola… Na dobrom smo putu ka plasmanu u osminu finala“, poručio je trener Juventusa.

Čelsiju je, očekivano, pripao posed lopte (66 posto na kraju), ali je Alegri pobedničku kalkulaciju pravio znajući da će prepustiti posed rivalu.

„Juventus mora da zna kako se pobeđuje u ovakvim mečevima… Kada izgarate na terenu i ginete u borbi za rezultat. To su momci i uradili. Uz dužno poštovanje prema šampionu Evrope, naš golman Ščensni nije imao šta da brani“, pecnuo je Alegri, na kraju izlaganja, šampiona Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari