Aleks Mumbru dobio otkaz nakon blamaže protiv ASVEL-a 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Koašrkaški klub Valensija otpustila je trenera Aleksa Mumbrua posle teškog poraza u Evroligi ovog četvrtka od ASVEL-a – 69-98.

Tomas Lamas, sin argentinskog trenera Hulija Lamasa, preuzeće tim, dok klub iz istoimenog grada traži njegovog naslednika za ostatak sezone ili pak za sledeću.

Valensija se nadala da može da uđe u plje-in Evrolige, ali je u jednoj od najvažnijih utakmica u sezoni pretrpela istorijski neuspeh kada je na svom parketu „nokautirana“ od tima sa dna planete.

Kompletno svi navijači u dvorani „La Fonteta“, koji su još prošle sezone izrazila nezadovoljno sa Mumbruom, zviždali su timu dobar deo meča, a na putu do tunela i ka svlačionici, trener je, užasnut atmosferom i rezultatom, udario u ruku Huana Roiga, vlasnika kluba.

Izgledalo je kao oproštaj koji se ubrzo zaista i dogodio, piše madrdski sportski list Marka.

Mumbruov nastavak na klupi Valensije je odavno bio doveden u pitanje uprkos činjenici da mu je ostalo još godinu dana ugovora.

Njegov odnos sa zahtevnim navijačima Valensije bio je veoma zategnut i poslednjih meseci počela su da se pojavljuju imena mogućih zamena, poput Jake Lakovića, trenera Gran Kanarije.

Nejasno je međutim u kom će evropskom takmičenju učestvovati sledeće sezone Valensija, pošto im Evroliga nije zagarantovana, a to može biti prepreka jer im se lako može pronaći zamena.

Neuspeh protiv ASVEL-a bio je kap koja je prelila čašu, ali rezultati Valensije poslednjih nedelja nisu navijačima davali nikakav optimizam.

Do ovog četvrtka nagomilali su sedam poraza u osam utakmica, od kojih su neki bili teški kao onaj protiv Fenerbahčea (118-88).

U Endesa ligi, Valensija je sedma sa skorom 16-11 i nikako im nije garantovan ulazak u plej-of.

Ove nedelje protiv Baskonije imaju ključni duel u domaćem šampionatu.

Zatim će se suočiti sa direktnim protivnicima za plej-of kao što su Tenerife, Huventud, Manresa, a na kraju ih čeka susret i sa Realom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari