Aletiko Madrid preživeo teško gostovanje na "El Sadaru" 1Foto: EPA-EFE/Jesus Diges

Fudbaleri Atletiko Madrida zabeležili su trijumf u sedmom kolu Primere pošto su u gostima bili bolji od Osasune – 2:0.

Ranije danas fudbaleri Granade i Betisa odigrali su nerešeno 1:1, a istim rezultatom, 1:1, završen je i meč u Vigu između Selte i Alavesa.

Atletiko je zabeležio treći trijumf u poslednje četiri utakmice i sa 13 bodova, uz meč manje, peti je na tabeli sa 13 bodova, dok je Osasuna ostala na sedam.

Atletiko je poveo u 20. minutu pogotkom Antoana Grizmana koji je iz teške pozicije, posle loše intervencije čuvara mreže domaćih Aitora Fernadesa, spretno reagovao i poslao loptu iza leđa prekaljenom golmanu, pokazavši još jednom o kako se dobrom napadaču radi.

Sve dileme u Pamploni otklonio je rezervista Rodgiro Rikelme golom u 81. minutu, a na asistenciju Samjuela Lina.

Obe ekipe su utakmicu završile sa desetoricom – najpre je u 85. minutu direktan cvreni karton dobio Ezekijel Avila, a ubrozo je drugu javnu opomenu dobio i napadač Jorgandžija Alvaro Morata.

Takođe, meč je zbog prigovora ranije završio i trener domaćih Hakoba Arasate.

Atletiko u nedelju dočekuje Kadiz, dok će oslabljena Osasuna na megdan Alavesu.

U Granadi u prvom poluvremenu nije bilo golova, da bi Betis stigao do vođstva nakon šest minuta fudbala u nastavku susreta, a strelac je bio Asan Diao. Izjednačenje i bod domaćem timu doneo je Lukas Boje pogotkom u 67. minutu.

Selta je povela autogolom Rafe Marina u 35. minutu, a izjednačio je Samu u 73. minutu.

Na ruku gostima iz Baskije išlo je i isključenje Luke De la Torea pet minuta pre izjednačujućeg pogotka, a do kraja susreta gosti iz Baskije su mogli i do celog „plena“, ali nisu imali sreće i znanja da terensku nadmoć krunišu još jednim golom koji bi im obezbedio tri boda.

Mihailo Ristić je odigrao ceo meč za tim iz Galicije, baš kao i Aleksandar Sedlar za Alaves, dok njegov saigrač Nikola Maraš nije dobio šansu sa klupe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari