Alkaraz brdom, a Đoković dolom: Kostur se na Ju Es openu sužava ka finalu dvojice vodećih 1Foto: AP/Frank Franklin II

Španac Karlos Alkaraz, koji na Ju Es openu igra kao vodeći teniser na svetskoj listi, ubedljivo uklanja prepreke na putu da sačuva tron u Njujorku.

Ka finalu ide brdom, jer je njegova polovina kostura zahtevnija, ali nije klecnuo ni u četvrtfinalu protiv Nemca Aleksandra Zvereva, 12. na listi, koji igra sve bolje posle oporavka od operacije zgloba na nozi i preti najboljima da će u idućoj sezoni biti konkurentan za najveća dela.

Alkaraz ga je savladao sa 6:3, 6:2, 6:4. Za pobedu protiv sledećeg suparnika moraće da uloži najveći napor do sada. U polufinalu se sastaje s Rusom Danilom Medvedevom, trećim „reketom“, koji je lako izašao na kraj sa zemljakom Andrejom Rubljovom (osmo mesto), poraženim i u svom devetom četvrtfinalu na turnirima za grend slem – 6:4, 6:3, 6:4.

U drugom delu skeletona Novak Đoković, koji se u ponedeljak bez obzira na sve pomiče s drugog mesta opet na prvo, ide dolom. Značajnija imena u toj polovini su otpala u ranom delu takmičenja. Ispostavilo se da je Đokoviću najveći izazov bio da načini potpuni preokret u zemljačkom duelu s Laslom Đereom u trećem kolu, a u susretu s Tejlorom Fricom u četvrtfinalu, prvim rivalom iz Top 10 (deveti), nastavio je da niže pobede u duelima s domaćim igračima (svih 12 do sada).

Trinaestu ima priliku da ostvari protiv nove nade američkog tenisa Bena Šeltona, 20-godišnjaka koji je nadmašio i sopstvena očekivanja.

Sva je prilika, s obzirom na to da Alkaraz igra svoj atomski tenis, a da je Đoković potpuni favorit, imaćemo još jedan njihov uzbudljiv okršaj za trofej i na „Flašing Medouzu“. Finale je u nedelju u 22 časa po našem (16 po njujorškom).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari