Alkaraz četvrtfinalna "mina" za Đokovića 1 EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Branilac titule na Vimbldonu zna potencijalne rivale na čuvenom grend slemu.

Novak Đoković solidno je prošao na današnjem žrebanju parova muškog singla na jedinom turniru klase 2.000 (bodova) na travi.

Prvi rival prošlogodišnjem osvajaču takmičenja u Londonu biće Južnokorejac Kvon, trenutno 85. igrač sveta, pa je za očekivati da vlasnik 20 GS trofeja bez problema prođe u sledeći krug.

Posle toga sledi meč sa boljim iz meča Tanasi Kokinakis (Australija) – Kamil Majhčak (Poljska). U trećem kolu „viđen“ je srpski derbi u kojem bi rekete ukrstili Đoković i Miomir Kecmanović ili Laslo Đere, dok bi u osmini finala vlasnik skoro svih postojećih rekorda „belog sporta“ išao verovatno na Amerikanca Rajlija Opelku.

U odstustvu prvog reketa sveta Danila Medvedeva (nema pravo nastupa zbog ruske nacionalnosti) i njegovog najbližeg pratioca Aleksandra Zvereva (Nemac se oporavlja od povrede), naš as je određen za prvog nosioca Vimbldona i ukoliko ne bude rezultatskih iznenađenja u četvrtfinalu će se sresti sa ovosezonskom teniskom senzacijom Alkarazom.

U slučaju da uspe da mu se revanšira za poraz u njihovom jedinom duelu, tokom poslednjeg Mastersa u Madridu., Đoković će u polufinalu imati posla sa Hurkačem ili Rudom.

Na drugoj strani kostura glavnog žreba, sa liderom u liku Beograđaninovog večitog rivala Španca Rafaela Nadala, nalaze se Italijan Mateo Beretini, Kanađanin Feliks Ože-Aljasim i Grk Stefanos Cicipas.

Novak je titulu na Vimbldonu osvajao šest puta – 2011, 2014, 2015, 2018, 2019, 2021. godine.

Predstojeće izdanje nezvaničnog Svetskog prvenstva u tenisu kreće 27. juna i završava se 10. jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari