Alkaraz: Nisam bio na Novakovom nivou 1Foto: EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Karlos Alkaraz, šampion Vimbldona, je posle poraza u polufinalu Mastersa u Torinu od Novaka Đokovića bio realan.

„Igra na istom nivou tokom celog meča. Neverovatan je kvalitet njegovih udaraca, igra toliko duboko, teško je uzvratiti. Još jednom je pokazao zašto je najbolji na svetu“.

Španac kaže da mu poraz nije toliko teško pao, piše Sport Klub.

„Posle meča sam bio malo tužan, ali nisam na njegovom nivou. Igrao sam sjajne mečeve na Vimbldonu, u Sinsinatiju, na Rolan Garosu, bio sam na tom nivou, ali moram da treniram i da postanem bolji. Ima više iskustva, neverovatan je, ima izvanredan ritern, stalno gura rivale do krajnje granice. Igrao sam sjajne poene, odigram jedan sjajan, a onda pogrešim tri-četiri. Protiv igrača kao što je Novak to se ne sme“.

Alkaraz: Nisam bio na Novakovom nivou 2
Foto: EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Alkaraz je pravio mnogo grešaka, a u nekim situacijama je bio preterano agresivan.

„Plan B bi mogao da bude da samo trčim i da vraćam lopte, da igramo duge razmene, ali to nije dovoljno protiv igrača kao što je Novak. Morao sam da napadam više, da budem agresivniji, čak i ako grešim. Protiv Novaka moraš da pogađaš blizu linije, inače si mrtav“.

Nije ovaj poraz demoralisao vlasnika dve gren slem titule.

„Znam šta sve treba da popravim na pripremema ako želim da pobeđujem najbolje. Pričaću sa Huanom Karlosom, gledaću ponovo i ovaj meč da vidim svoje slabosti i da se poboljšam. Fokusiraću se na ovaj meč, ne na naše prethodne, jer mislim da mnoge stvari moram da popravim kako bih bio na njegovom nivou“.

Novak Đoković će imati preko 400 nedelja na čelu ATP liste. Alkaraz je odao ogromno priznanje Srbinu.

“Ako želim da ga stignem, moram da budem prvi 15 godina. Naravno da je to motiv, ambiciozan sam, želim da budem najbolji u istoriji, da ga pobeđujem i da osvajam sve turnire, ali s druge strane, neću da mislim o tome – legende sporta to nisu uspele što je on, osvaja sve i ruši rekorde. Dakle, miks motivacije i toga da ne želim da mislim o tome”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari