Ambasadori igraju fudbal za "Prihvatilište za decu" 1

Ambasade Poljske i Slovačke u Beogradu organizuju Humanitarni fudbalski turnir „Diplomats 4 Children” 15. septembra na sportskom objektu Ada Ciganlija u Beogradu.

Na turniru timovi sastavljeni od ambasadora, diplomata i predstavnika ambasada u Srbiji i drugih institucija takmičiće se za komemorativni pehar i medalje. Cilj ovog humanitarnog turnira, kako navode organizatori u saopštenju, je prikupljanje sredstava za organizaciju „Prihvatilište za decu“ iz Beograda, koja se bavi pružanjem pomoći deci u Srbiji.

„Tokom turnira predviđena je aukcija predmeta koje su donirali poznati sportisti iz Srbije i drugih zemalja učesnika i osvajači medalja na Olimpijskim igrama. Ideja i glavna tema ovog jedinstvenog sportskog događaja je pomoć najugroženjim i promocija zdravog i aktivnog stila života. Međunarodni karakter akcije naglašava i činjenica da se istog dana u Poljskoj obeležava Nacionalni dan sporta, posvećen svakom ko započinje avanturu sa sportom. Ovo će biti jedinstvena prilika da vidite Ambasadore i diplomate bez kravata, u šortsevima, kako u duhu sportske saradnje i konkurencije predstavljaju svoje fudbalske veštine. A sve to u prijatnoj i porodičnoj atmosferi“, navodi se u saopštenju.

Turnir će biti otvoren  u 10.00 sati na igralištima za mali fudbal na Adi Ciganlji u Beogradu, a otvoriće ga ambasadori Slovačke i Poljske Dagmar Repčekova i Tomaš Njegođiš.
Učestvuju timovi Ambasada: Češke Republike, Finske, Francuske, Grčke, Hrva tske, Italije, Kanade, Nemačke, Poljske, Rusije, SAD, Slovačke, Ukrajine, Velike Britanije i institucija: EU delegacije u Srbiji, Ministerstva spoljnih poslova Republike Srbije i Ministarstva sporta i omladine Republike Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari