Amerikanci pišu: Jokić želi na proslavu tokom trajanja SP 1Foto: EPA-EFE/ALLISON DINNER SHUTTERSTOCK OUT

Srpski košarkaš Nikola Jokić nadmoćnim partijama odveo je Denver Nagetse do prve titule NBA šampiona u 47 godina dugoj istoriji organizacije.

Činjenica da je sezonu okončao sredinom juna umanjuje šanse da se nađe u sastavu reprezentacije Srbije na predstojećem Svetskom prvenstvu, navodi američki „Atletik“.

Ovaj uticajni medij, pozivajući se na svoje izvore, tvrdi da Jokić u periodu održavanja Svetskog prvenstva „ima porodičnu proslavu kojoj bi želeo da prisustvuje, pa je njegov status u reprezentaciji zasad nejasan“.

„Tokom iscrpljujućeg NBA plej-ofa i finalne serije, obećanje da će nastupati za reprezentaciju nije bilo prioritet za Jokića. Odbio je da ogovara na pitanja u vezi sa svojim statusom sa nacionalnim timom. Zasad je Jokićeva naredna obaveza prisustvo šampionskoj paradi u Denveru“, navodi u svom članku Džo Vardon, novinar Atletika.

Jokić je dosad bio član srpskog nacionalnog tima na tri velika takmičenja – 2016. godine je na Olimpijskim igrama Srbija osvojila srebro, tri godine kasnije Srbija je bila peta u Kini na Svetskom prvenstvu, a 2022. godine je sastav Svetislava Pešića završio učešće na Evrobasketu u osmini finala.

Mundobasket, u okviru kojeg će Srbija igrati na Filipinima, startuje 25. avgusta i trajaće do 10. septembra. Srbija se u početnoj fazi turnira nalazi u grupi sa reprezentacija Južnog Sudana, Kine i Portorika, piše Sport Klub.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari