Anatema na X: Kako je sa naloga ženskog tima Nirnberga komentarisan dolazak Žeroma Boatenga u Salernitanu? (FOTO) 1Foto: EPA-EFE/Alexander Hassenstein

Žerom Boateng (35), nekadašnji nemački fudbalski reprezentativac, koji je bio dugogodišnji štoper Bajerna, nije imao klub od početka ove sezone.

Pošto je ni bleda senka beskompromisnog halfa iz svojih najboljih dana, a i na zalasku je karijere, Lion se prošlog leta rastao s njim.

Boateng, ipak, još želi da igra. Dogovorio se s italijanskim prvoligašem Salernitanom da bude u njenom timu do kraja sezone.

Kada je iz  Salerna objavljena ta vest na društvenoj mreži Iks, s naloga ženskog tima Nirnberga je bačena anatema na višestrukog nemačkog klupskog prvaka i šampiona sveta s državnim timom u Brazilu 2014.

Kako? Tako što je postavljena fotografija Kasje Lenhart, mlade manekenke, majke jednog deteta, a bivše Boatengove devojke, koja je sebi oduzela život u 25. godini u stanu u Berlinu 2021, godinu posle raskida 15-mesečne veze s fudbalerom.

 

Boateng je ranije, dok su se još zabavljali, bio pod optužbom da joj je u žučnoj svađi otkinuo deo uha.

Posle njene smrti ponovo je išao pred istražne organe jer se posumnjalo da je u korenu samoubistva sirote devojke psihofizičko maltretiranje koje je trpela od Boatenga.

Iako nema optužnice protiv fudbalera, ima nedvosmislenih mišljenja da je upravo on gurnuo mlad život u smrt. Tako, očigledno, bezrezervno drži i ženski tim Nirnberga.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari