Ančeloti: Real ima puno poverenje u Lunina 1Foto: EPA-EFE/David Borrat

Trener fudbalera Real Madrida Karlo Ančeloti rekao je danas da će, posle teške povrede koju je zadobio Tibo Kurtoa, poverenje ukazati rezervnom ;golmanu Andriju Luninu.

„Moramo da poželimo Kurtoi brz oporavak i da svoje poverenje ukažemo Luninu“, rekao je Ančeloti, dan pre utakmice protiv Atletik Bilbaa kojom Real započinje novu sezonu.

Prvi golman Reala Tibo Kurtoa pokidao je prednje ukrštene ligamente levog kolena i propustiće najveći deo predstojeće sezone.

Madridski klub ima rok do kraja meseca da angažuje novog golmana, ali je Ančeloti istakao da će svaki novajlija doći kao zamena Luninu.

Prošle sezone je Lunin bio starter na 12 utakmica, uglavnom tokom perioda dok je Kurtoa bio van terena zbog problema sa leđima. U tim utakmicama je primio 13 golova, a ostao je neporažen na četiri meča.

Lunin će sada morati da zauzme mesto Kurtoe koji je bio jedan od ključnih igrača koji je pomogao Madriđanima da osvoje Ligu šampiona, dve španske lige i Kup kralja.

„Imamo puno poverenje u njega. Mislimo da je on talenat i da mu jedino nedostaje iskustvo. Sada će sticati to iskustvo iz dana u dan, utakmicu po utakmicu“, rekao je Ančeloti.

Španski mediji su odmah posle povrede Kurtoe počeli sa spekulacijama koga bi Real mogao da dovede, a pominjao se i David de Hea koji nije produžio ugovor sa Mančester junajtedom.

Na pitanje koje kvalitete bi tražio od novog golmana, Ančeloti je odgovorio na svoj tipičan način: „Da može da zaustavi loptu rukama“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari