Anri: Da Ćavi bude smenjen, došlo bi do erupcije vulkana 1EPA-EFE/Alejandro Garcia

Ubedljiv poraz od Bajerna na Kamp Nou (0:3) bio je potvrda eliminacije Barselone iz ovosezonskog izdanja Lige šampiona. Drugi put uzastopno, otkad je Ćavi preuzeo mesto šefa struke, Katalonci su ostali bez plasmana u osminu finala najelitnijeg takmičenja.

Samo tri pobede na klupi Barse ostvario je Ćavi u Ligi šampiona. Naročito loše  ekipa je izledala u dvomeču sa Bajernom, što je navelo i same protagoniste u dresovima petostrukog šampiona Evrope na zaključak da trenutno nisu kadri da se takmiče sa najboljima na Starom kontinentu.

Neposredno nakon eliminacije iz Lige šampiona povele su se i priče o ostanku Ćavija na klupi Barselone. Različita su mišljenja na pomenutu temu, međutim, iz perspektive Tijerija Anrija, nekadašnjeg saigrača aktuelnog šefa struke Katalonaca, takva opcija nije realna.

„Na kraju dana, rezultati su ti koji se računaju što smo i videli nedavno u Engleskoj, kada je otpušten Stiven Džerard. Ali, da je u ovom trenutku neko drugi trener Barselone, došlo bi do erupcije vulkana. Bilo bi mnogo gore nego što je sada… Pritom, protiv Bajerna je Levandovski imao veliku šansu, ali nije njegova krivica što nije iskorišćena. Protiv Intera je Damfris igrao rukom, ali ništa nije dosuđeno… U prvenstvu je Barselona druga, u trci je, ali kada si trener Barselone stalno si pod nadzorom javnosti i neko ti sudi, a Barselona se ove sezone ozbiljno kladila na Ligu šampiona i taj novac joj je bio potreban“, stava je Tijeri Anri, proslavljeni francuski reprezentativac koji je za vreme trogodišnjeg igračkog staža u Barseloni osvojio i Ligu šampiona.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari