Apelacioni sud presudio u korist Radničkog 1

Tužbeni zahtev bivšeg predsednika fudbalskog kluba Radnički iz Niša Zorana Bankovića,  Apelacioni sud u Nišu odbio je kao neosnovan.

– Banković je iznos od 9.960.18 dinara, zajedno sa kamatama, želeo da naplati na ime navodnog zajma klubu, ali je Apelacioni sud u Nišu doneo presudu u korist kluba. Usvajajući žalbu kluba, Apelacioni sud u Nišu je ukinuo presudu Višeg suda. Time je sprečeno nametanje novih finansijskih troškova kojima bi se klub u potpunosti uništio,  navodi se u saopštenju FK  Radnički.

Kako navode, Apelacioni sud ustanovio da je Viši sud u tom gradu pogrešno utvrdio činjenično stanje zbog prihvatanja sporne priznanice i verifikacije, što je bila osnova za obaranje i donošenje presude kojom se odbija zahtev Bankovića.

– Apelacioni sud je takođe ustanovio da navodna pozajmica klubu, koju je potraživao Banković, nije potvrđena odlukom ili aktom Radničkog iz Niša, odnosno ne postoji ni jedna odluka Upravnog odbora kluba kojom se odobrava uzimanje zajma od Bankovića, rečeno je u saopštenju i dodaje da je pomenuti sud utvrdio da Banković nije pružio dokaze da je zaista davao lična sredstva klubu u skladu sa nekim ranije postignutim dogovorom. Presudom je odlučeno da Banković isplati Radničkom sve sudske troškove u visini od oko milion dinara, saopštio je FK Radnički.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari