Argentina na Svetskom prvenstvu u Kataru 1Foto: EPA-EFE/ PETER POWELL EDITORIAL USE ONLY

Fudbalska reprezentacija Argentine plasirala se na Svetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru, pošto je noćas na svom terenu u San Huanu odigrala nerešeno protiv Brazila 0:0.

Argentini je za prolaz pomogao i Čile, koji je na svom terenu izgubio od Ekvadora sa 0:2.

U San Huanu ekipe nisu napravile mnogo prilika, Brazil je imao najbolju u 60. minutu kada je Fred pogodio prečku, a Argentina u završnici kada je udarac Lionela Mesija lako odbranio golman Alison.

Brazil se već plasirao na Svetsko prvenstvo, sada ima 35 bodova, a Argentina ima 29 bodova četiri kola pre kraja i ne mogu je prestići dva rivala na tabeli. Obe ekipe imaju po utakmicu manje, nakon što je njihov duel u septembru u Brazilu prekinut posle sedam minuta zbog kršenja antikovid pravila argentinskih fudbalera.

Medjunarodna fudbalska federacija (Fifa) još nije odlučila kako će registrovati tu utakmicu.

Brazilski selektor Tite bio je nezadovoljan odlukom sudije koji nije kaznio Nikolasa Otamendija, kada je u 35. minutu laktom u lice udario Rafinju. Brazilac je krvario a tokom poluvremena morao je na ušivanje.

„Jednostavno je nemogiće da nije video Otamendijev lakat na Rafinji. Šta je moglo da odluči meč? Ne znam. Ovo je bila sjajna utakmica, ali nešto je nedostajalo“, naveo je Tite.

Selektor Argentije Lionel Skaloni zadovoljan je rezultatima ekipe.

„Ova godina je bila veličanstvena. Osvojili smo Kup Amerike, plasirali se na Svetsko prvenstvo i imamo niz bez poraza. Plasirati se tako rano, u ovako teškim kvalifikacijama, to je nešto na šta bi trebalo da budemo ponosni“, rekao je Skaloni.

Od poraza Argentine protiv Brazila u polufinalu Kupa Amerike 2019. godine, argentinska ekipa ima niz od 17 pobeda i 10 remija.

Prve četiri ekipe iz južnoameričkih kvalifikacija plasiraće se direktno na Mundijal u Kataru, a petoplasirani će igrati u interkontinentalnom baražu.

Ekvador je treći na tabeli sa 23 boda, a Kolumbija i Peru imaju po 17. Čile i Urugvaj imaju po 16 bodova, Bolivija 15, Paragvaj 13, a poslednjeplasirana Venecuela sedam bodova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari