Armani istopio minus 17 1Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Sjajni mečevi na startu Top 8 faze Evrolige predstavljaju samo najavu još većih uzbuđenja u serijalima na tri dobijene utakmice na putu ka fajnal-foru u Kelnu.

Efes je ipak dominantno poveo u seriji sa Realom (90:63) dok je Armani u Milanu na volšeban način u drugom poluvremenu nadoknadio minus 17 razlike i u poslednjoj sekundi utakmice sprečio Bajern da napravi brejk već na startu serijala (79:78). U deliću poslednje sekunde 40. minuta Zek Lidej je sjajan pas iz bočnog auta Malkolma Dilejnija pretvorio u koš vredan trijumfa. 

U Istanbulu će pred drugi meč 22. aprila više razmišljati o bolu koji je Vasa Micić (7p, 5as) osetio u levom kolenu nego li o određenim propustima u samoj igri koji ih pak nisu omeli da bez veće drame povedu sa 1:0. Buboa sa 19 poena, zatim centar Šanli (16p) kao i Larkin (14p) odnosno Simon (10p, 6as) bili su vodeći igrači Efesa koji su u drugom poluvremenu napravili prevagu.

Real se držao u prvih 20 minuta (44:40) međutim u nastavku je izuzetno lošim šutem za tri poena (3-17) lako kapitulirao pred jednim od najboljih napada Evrolige. Efes je meč završio sa 14 ubačenih trojki i čak 20 asistiranih poena. Tompkins je jedini na poraženoj strani bio nešto iznad proseka (13p) a valjalo bi napomenuti da je mladi Srbin Tristan Vukčević bio starter.

Bajern je posle prvog poluvremena u Milanu ličio na tim koji će protutnjati Forumom i rutinski zabeležiti prvi brejk na startu Top 8. Ipak 17 poena prednosti (27:44) nisu imali kapitalnu težinu.

Armani je bolje šutirao u nastavku ( u provm poluvremenu ubacio jednu trojku) kontrolom  ritma sprečio poene iz tranzicije Bajerna i prodorima bekova, odnosno produkcijom pod samim košem na kraju došla do preokreta.

U poslednja dva minuta igralo se poen za poen, Sili je kod gostiju ostao bez konkretne podrške tako da je u poslednjem napadu Milano imao šansu za potpuni preokret.

Dilejni je izveo dobar bočni aut, odbrana gostiju nije obratila pažnju na Lideja koji je samo prislonio loptu za konačnih 79:78. Micov je za Milano ubacio osam poena, a Lučić u poraženom šest.

Rezultati

Armani Milano – Bajern 79:78
Anadolu Efes – Real Madrid 90:63
CSKA – Fenerbahče sutra 19h
Barselona – Zenit sutra 21h
* serije se igraju do tri pobede po sistemu 2-2-1

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari