Asano raskinuo ugovor sa Partizanom, crno-beli najavili žalbu Fifi 1Foto: STARSPORT

Fudbaler Partizana Takuma Asano svojevoljno je napustio klub, a crno-beli su najavili žalbu Međunarodnoj fudbalskoj federaciji (Fifa) zbog neosnovanog odlaska i kršenja odredbi ugovora, saopšteno je danas iz Humske.

„Očito je da je igrač postupio ishitreno, ne samoinicijativno, već po inputu nekoga ko misli da ima onoliko prava koliko ima moći. Stoga, FK Partizan odbacuje kao neosnovane i ucenjivačke sve eventualne izjave igrača Takume Asana u vezi sa njegovim statusom“, navodi se u saopštenju Partizana.

Partizan je naveo da su svi u klubu neprijatno iznenađeni postupkom japanskog fudbalera i uverava navijače da je ekipa koncentrisana na preostale utakmice sa ciljem da sezonu završi osvajanjem Kupa Srbije.

Asano je na društvenim mrežama potvrdio da je raskinuo ugovor sa Partizanom. On je rekao da je doneo takvu odluku pošto misli da ga klub ne poštuje.

„Klub mi konstantno nije davao platu ni plaćao troškove na vreme, do sada je dug veliki i nije mi jasno odgovarano na zahteve koje sam ponavljao. Boli me što sam morao da napustim klub pod ovako nesrećnim okolnostima, pošto je Partizan važan klub u mojoj karijeri“, naveo je Asano na Instagramu.

On je zahvalio svima koji su ga podržavali za vreme boravka u Partizanu, uključujući bivšeg trenera Savu Miloševića koji ga je doveo u Humsku, sadašnjeg trenera Aleksandra Stanojevića, za koga je rekao da ga je uvek podržavao i verovao mu, saigračima i ekipi i navijačima koji su verovali u njega i tim.

Asano je ove sezone najbolji strelac Partizana sa 21 golom.

Menadžer žali zbog odlaska Asana, podržao FK Partizan

Menadžer koji je doveo fudbalera Takumu Asana u Partizan rekao je danas da Medjunarodna fudbalska federacija (Fifa) najstrože zabranjuje jednostrani raskid ugovora bez opravdanog razloga i naveo da su crno-beli učinili sve da pronadju rešenje i pomognu japanskom igraču.

„Kako sam učestvovao u transferu igrača Takume Asana iz Arsenala u Partizan, duboko žalim zbog trenutne situacije izazvane iznenadnim odlaskom Asana. Jednostrani raskid ugovora o radu bez opravdanog razloga najstrože je zabranjen prema propisima Fifa. Solidarnost treba da vodi naše akcije, a ne egoizam“, rekao je menadžer agencije Sportfront Kevin Fjoraneli, saopštio je Partizan.

Asano je danas saopštio da je raskinuo ugovor sa Partizanom zbog neisplaćenih zarada, a beogradski klub najavio je tužbu Fifi.

„Partizan je u više navrata pokušao da reši sve razlike. Mi više ne predstavljamo igrača i ne možemo da preuzmemo odgovornost za njegove postupke. Partizan je učinio sve moguće da pronađe rešenje i pomogne igraču. Svi mi u Sportfrontu podržavamo Partizan u ovoj situaciji“, naveo je Fjoraneli.

Asano je najbolji strelac Partizana ove sezone sa 21 golom, a ekipa je ostala bez njega u samoj završnici sezone i pred finale Kupa sa Crvenom zvezdom, 25. maja na stadionu „Rajko Mitić“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari