Atletiko Madrid bez Evrope na proleće, Porto i Briž u nokaut fazi Lige šampiona 1Foto: EPA-EFE/ESTELA SILVA

Fudbaleri Porta i Briža nastaviće takmičenje u nokaut fazi Lige šampiona, Bajer iz Leverkuzena će igrati u Ligi Evrope, dok je madridski Atletiko završio učešće u evropskim klupskim takmičenjima za ovu sezonu.

To je ishod večeras odigranih mečeve u grupi B Lige šampiona, u kojima je Porto na svom terenu pobedio Atletiko rezultatom 2:1 (2:0) i tako stigao do prvog mesta na tabeli, dok su u Leverkuzenu Bajer i Klub Briž odigrali 0:0.

Atletiku je bio podreban makar bod u Portugalu kako bi sačuvao treće mesto na tabeli, međutim, Porto je već posle 24 minuta vodio sa 2:0 golovima Taremija i Eustakija.

Očekivalo se da će Madriđani u nastavku pokušati da otvorenijom igrom izbegnu poraz, ali su do pogotka stigli tek u petom minutu nadoknade vremena, i to posle autogola Markana.

Leverkuzen nije slavio protiv Briža, ali je i sa bodom posle poraza Atletika stigao do trećeg mesta i to zahvaljujući boljem međusobnom skoru u odnosu na Madriđane. U duelu nemačkog i belgijskog tima mreže su ostale netaknute, iako je bilo prilika na obe strane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari