Australijan open: Sabalenka protiv Vekić u četvrtfinalu, Linet izbacila Garsiju 1Foto:AP Photo/Aaron Favila

Beloruskinja Arina Sabalenka plasirala se danas u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu pošto je pobedila švajcarsku teniserku Belindu Benčić sa 7:5, 6:2.

Vrativši se nakon brejka zaostatka u prvom setu, Sabalenka je na kraju uspela da prvi put u karijeri prođe u četvrtfinale Australijan opena posle 87 minuta igre.

Sabalenka je meč završila sa 32 vinera, nadmašivši samo 14 direktnih poena Vekić i zakazala meč protiv Hrvatice Done Vekić koja je u osmini finala eliminisala Čehinju Lindu Fruhvirtovu sa 6:2, 1:6, 6:3.

Sa 17 godina i 273 dana, Fruhvirtova je pokušala da postane najmlađa četvrtfinalistkinja Australijan opena u poslednjih 25 godina, ali je u tome sprečila Vekić koja je posle dva sata i sedam minuta igre stigla do svog prvog grend slem četvrtfinala od Ju Es Opena 2019.

Sabalenka i Vekić su do sada odigrale šest mečeva i uspešnija je Hrvatica sa pet trijumfa.

Veliko iznenađenje priredila je Poljakinja Magda Linet koja je u osmini finala eliminisala četvrtog nosioca, Francuskinju Karolin Garsiju sa 7:6, 6:4.

U svom 30. nastupu u glavnom žrebu nekog grend slem turnira, Linet se plasirala u svoje prvo četvrtfinale. Ona je gubila sa 3:0, kao i sa 4:2 i 5:3 u prvom setu pre nego što je preokrenula meč i slavila posle sat i 57 minuta.

Njena naredna protivnica biće bivša najbolja teniserka sveta, Čehinja Karolina Pliškova koja je u osmini finala pobedila Kineskinju Šuaj Dženg sa 6:0, 6:4.

Pliškova je slavila posle samo 55 minuta igre, upisala je i osmu pobedu protiv Kineskinje u isto toliko duela i obezbedila sebi 11. grend slem četvrtfinale u karijeri, četvrto u Melburnu.

Čehinja trenutno u međusobnim duelima vodi protiv Linet sa 7:2.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari