Australijski komentator otkrio šta su iz publike dobacivali Đokoviću tokom meča sa Rubljovim (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/JAMES ROSS

Novak Đoković je na meču četvrtfinala Australijen opena sa Andrejem Rubljovim ponovo imao problema sa pojedinim gledaocima na centralnom terenu.

Kao i na duelu sa Encom Kuakoom, nekolicina navijača provocirala je srpskog tenisera, zbog čega se u jednom trenutku požalio glavnom sudiji.

Bivši australijski teniser Voli Masur, koji sada komentariše mečeve sa prvog grend slem turnira u sezoni za jednu televizijsku stanicu, otkrio je zbog čega je Đoković tražio intervenciju sudije.

„Svi koji su prisustvovali meču mogli su da primete o čemu se radi. Deo publike, nekoliko momaka, uporno su dobacivali:’Andrej, pošalji ga kući’. Novaku nije bilo prijatno, kao da mu je voda kapljala po glavi. Na kraju je pukao i žalio se kod sudije. Međutim, oni su dobacivali između poena, nisu psovali, tako da sudija tu ništa nije mogao da uradi. Dobacivali su i definitivno pokušavali da ga dekoncentrišu“, rekao je Masur.

Po završetku duela sa Rubljovim i Đoković se osvrnuo na ovaj incident.

„To je nekoliko pojedinaca, ne osuđujem sve navijače. Ako neko provocira i vređa, onda reagujem. Možda ne prvi ili drugi put, ali tražio sam da reaguje sudija“, izjavio je srpski teniser.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari