Autsajder sa dva lica 1Gregor Glas foto: Srđan Stevanović /Starsport

Uspevaju košarkaši Partizana da se kako-tako mimoiđu sa korona virusom pa će večeras protiv Trenta u Beogradskoj areni (20.30) odigrati meč Evrokupa.

Italijani su dobro poznati gost i ekipa koja ove sezone igra promenljivo i nepredvidivo, ostavljajući potpuno različite utiske u domaćem šampionatu i na međunarodnoj sceni.

Crno-beli će na megdan timu sa kojim su se sastajali prošle, pretprošle, kao i 2018. godine u grupnoj fazi Evrokupa. Moraće trener Obradović igru da prilagodi činjenici da će Nemanja Dangubić i Aleksa Avramović propustiti duel zbog inficiranosti koronom.

Trento  je u dosadašnjem delu Evrokupa ostvario samo jednu pobedu i time još više otežao razumevanje njegovog visokog plasmana u italijanskoj Seriji A.

U Palakanestru zauzimaju treću poziciju i posle Virtusa i Milana imaju najbolji skor u šampionatu (8-5). Važno je napomenuti da kao i većina timova sa Apenina, i Trento ima kadrovskih problema zbog korone.

– Prva stvar koja je dobra je da ćemo igrati tu utakmicu, s obzirom da smo svedoci dosta otkazanih mečeva zbog kovida. Ekipa Trenta će doputovati u nešto izmenjenom sastavu, imaju iste probleme kao i mi. Nažalost, dva igrača su u procesu oporavka, ali ono što je bitno jeste da smo obavili dobre treninge u poslednjih nekoliko dana i da ćemo probati da odigramo najbolju moguću utakmicu. Nadam se da će testovi pokazati da su Aleksa i Nemanja negativni i da će se i oni uskoro priključiti ekipi – poručio je trener Obradović.

Trento je uspeo da iz Bajerna dovede Dijega Flakadorija, vrlo kvalitetnog italijanskog beka, dobrih fizičkih predispozicija.

U sastavu za tekuću sezonu se prema kvalitetu, iskustvu i atletskim sposobnostima izdvajaju Džonatan Vilijams, Kameron Rejnolds, Džordan Karolajn i Vesli Sanders.

Rejnolds ima i fino NBA iskustvo, s obzirom na to da je u tri navrata potpisivao ugovore sa Hjustonom, San Antonijom i Minesotom, ali je uglavnom igrao za njihove razvojne timove. Sa 15,6 poena u proseku, najbolji je strelac ekipe u Evrokupu.

Ekipu vodi Emanuele Molin, prekaljeni italijanski stručnjak, javnosti možda najviše poznat po dugogodišnjem asistiranju Etoreu Mesini.

Trento ima velikih problema na oba kraja terena; izuzetno loše šutira za tri poena (svega 29,8 odsto) i timski je prema ofanzivnim i defanzivnim parametrima među slabijim ekipama u Evrokupu. Skok je jedini segment u kome su znatno iznad proseka (sa 33,3 po meču, peti su u Evrokupu).

Na poslednjem meču pred gostovanje Partizanu, Trento je protiv Venecije nastupio sa svega desetoricom igrača u rotaciji i samo dvojicom Amerikanaca Karolajnom i Vilijamsom. Zvanično su trojica igrača bila pozitivna na korona virus.

Partizan favorit za osvajanje

Davide Dusmet, pomoćni trener Trenta, pohvalno je govorio o ekipi Partizana. „Čeka nas meč protiv fascinantnog Partizana, jednog od favorita za osvajanje Evrokupa. To je ekipa koja poseduje ogroman talenat i veliku tradiciju, a vodi je trener poput Željka Obradovića. Takođe, Partizan je tokom leta doveo neke evroligaške igrače“, poručio je poomoćnik u stručnom štabu Trenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari