Avramović: Bilo je potrebno da svi damo maksimum, a to smo i uradili 1foto Peđa Milosavljević/STARSPORT

Partizan je trojkom Kevina Pantera pola sekunde pre kraja meča pobedio Real Madrid u gostima rezultatom 89:87, a taj trijumf mu je doneo prednost u plej-of seriji.

Sada su Partizanu potrebne još dve pobede u seriji, a prvu narednu priliku će imati već u četvrtak u 20:45 časova, takođe u „Vizink centru“.

Kapiten Partizana Kevin Panter bio je smiren posle utakmice.

„Velika pobeda na strani, bilo je preuzimanje i došao sam na svoju poziciju i pogodio, sada smo na sjajnoj poziciji, ovo je samo prva utakmica imamo još mnogo toga da uradimo“, rekao je junak pobede Partizana Kevin Panter.

Plejmejker crno-belih Aleksa Avramović je rekao da ova ekipa veruje svom kapitenu.

„Izvanredan osećaj, znamo da su oni klub koji godinama ima ambicije da osvaja sva takmičenja. Bilo je potrebno da svi damo maksimum, ako želimo da pobedimo. Hvala Bogu, tako je i bilo. Kevin je imao neverovatno veče, pogodio trojku, on nas je nosio kroz celu četvrtinu. Igrao je fenomenalnu utakmicu, kapitenski. Mi mu verujemo. Ovo je timska pobeda Sutra analiza, pa da vidimo šta može bolje nego večeras. On taj šut vežba 15 godina, a svaki put to na treningu radi. On dođe ranije sat i trenira taj šut, tako smo mu pobedili i Monako“, objasnio je bek Partizana, rekao je Avramović.

Centar Matijas Lesor vodio je veliku borbu sa gorostasom Valterom Tavaresom, ali je iz nje izašao kao pobednik.

„Jedna pobeda, potrebne su nam još dve. Bićemo srećni večeras, slavićemo, ali sutra ćemo biti spremni za narednu utakmicu i još dve pobede. Tavares je poslednjih 4-5 godina najbolji centar u Evropi i veliki je izazov da igram protiv njega“, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari